Terug naar Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de reis- en annuleringsverzekering? En wat als ik al een reisverzekering heb?

Reisverzekering
De reisverzekering is bij al onze reizen inbegrepen in de reissom, omdat in praktijk blijkt dat er tijdens de vakantie zaken kunnen gebeuren waar wij en de thuissituatie (ouders en/of verzorgers) geen rekening mee hebben kunnen houden. Denk hierbij aan erge last van heimwee, een onverwachte gebeurtenis waardoor het gedrag totaal verandert en de reiziger niet meer in een groep functioneert. Op zo’n moment moeten wij besluiten de reiziger naar huis te halen. Dit zijn slechts twee voorbeelden waarbij wij zonder problemen een beroep kunnen doen op de a.s.r. Indien de thuissituatie geen helpende hand kan bieden zorgt de a.s.r. ervoor dat de reiziger op kosten van de verzekeraar naar huis gaat en dat er eventueel begeleiding geregeld wordt. Normaal gesproken valt dit niet onder een reisverzekering en moeten de reizigers dit zelf betalen. Zo zijn er nog meer afspraken gemaakt met de a.s.r. die afwijken van andere reisverzekeringen. Daarnaast is het voor onze begeleiding van belang om te weten dat iemand gegarandeerd en goed verzekerd is.

Ik heb al een reisverzekering en wil deze niet afsluiten bij AutiTravel. Kan dat?
Ja, dat kan. Let wel, het is alleen maar mogelijk aan een reis deel te nemen indien je een reisverzekering hebt afgesloten. Het is alleen maar mogelijk aan een reis deel te nemen indien je een reisverzekering hebt afgesloten, daarom vragen we je een afstandsverklaring te tekenen. Zo geef je aan dat je geen gebruik wilt maken van onze reisverzekering en geef je jouw polisnummer en naam van de verzekering aan ons door. Vanzelfsprekend zullen wij de kosten van de reisverzekering niet in rekening gebracht worden op jouw factuur.
 

Annuleringsverzekering
De Allrisk annuleringsverzekering is niet bij de reissom inbegrepen. De kosten voor deze verzekering staan per reis aangegeven, zowel op de website als in onze brochure. Wij adviseren je dringend om deze verzekering af te sluiten. Immers, annuleren of afbreken van een reis brengt kosten met zich mee. Bij a.s.r. ben je (deels) verzekerd als je jouw reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken om een aantoonbare reden die voor jou persoonlijk belangrijk is. Deze reden moet buiten jouw schuld en onvoorzien zijn. Let op, een annuleringsverzekering kan tot 14 dagen na boeken gewijzigd worden.

Voor uitgebreide informatie over de reis- en annuleringsverzekering en de dekking klik hier.