Veelgestelde vragen - Algemeen AutiTravel

AutiTravel, onderdeel van Stichting Het Buitenhof, organiseert sinds 2010 begeleide vakanties voor (jong)volwassenen van 18 jaar en ouder met autisme organiseren. Wij organiseren verschillende soorten begeleide vakanties.

Om je wegwijs te maken in ons totale reisaanbod, zijn onze vakanties ingedeeld op functioneringsniveau (gemiddeld tot hoog niveau en hoog niveau). Bij elke reis wordt het niveau aangegeven. Klik hier voor meer uitleg over deze niveaus.

De vrijwillige begeleiders van AutiTravel leven zich in de gedachtenwereld van onze deelnemers. Ze bieden structuur, veiligheid en een grote mate van voorspelbaarheid waardoor iedereen zichzelf kan zijn in de vakantie. AutiTravel; gewoon jezelf zijn!

Kies een reis die bij jou past! Je vindt ons reisaanbod in onze mooie vakantiegids of op onze website. Zodra je je vakantie gevonden hebt, kun je op twee manieren boeken:

Online
Via de website

Offline aanmeldformulier
Via het bijgesloten aanmeldingsformulier in de reisgids. De boeking wordt gemaakt door het invullen en opsturen van het aanmeldingsformulier. Dit kan verstuurd worden naar:

AutiTravel
Postbus 109
2800 AC GOUDA

Telefonisch of e-mail
Ben jij al eerder met ons op reis geweest? Dan kunnen wij de boeking ook telefonisch of via de e-mail in orde maken. Wij zijn bereikbaar via: 0182-587053 of info@autitravel.nl Zo kun je eventuele vragen meteen met ons team reisspecialisten doornemen.
 

Wanneer jij op het punt staat een vakantie te boeken, kan de reis verschillende statussen hebben.
Deze status wordt vermeld achter de vertrekdatum. De volgende statussen kunnen van toepassing zijn:

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Staat er beschikbaar achter jouw vertrekdatum? Dan kan jij deze vakantie nog boeken!

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

Definitieve boeking
Na ontvangst van jouw boeking of aanmeldingsformulier bekijken wij jouw boeking. We controleren of we de benodigde informatie hebben. Hierna wordt jouw boeking definitief gemaakt of word je gebeld met een voorstel voor een alternatieve vakantie.

Bevestiging
Zodra de boeking definitief gemaakt is, ontvang je een digitale bevestiging in de vorm van een factuur. Controleer deze goed, want de boeking is nu definitief. Dit betekent dat je geen herroepingsrecht meer hebt. Annuleringen en wijzigingen vallen nu onder de ANVR Voorwaarden.
 

Als je er liever nog even over wilt nadenken of je de vakantie ook echt wilt boeken, neem dan een optie!
Bel hiervoor 0182 - 587053 of maak een optie via de website.
Deze optie is geheel vrijblijvend en blijft 5 dagen staan. We willen wel graag van jou weten of wij de optie mogen omzetten in een definitieve boeking of dat je de optie wilt annuleren. Het is niet verplicht om eerst een optie te nemen.

Dat kan!
Het is mogelijk om bij ons een voorboeking te maken, dit kun je doen door te bellen naar 0182-587053 of mailen naar info@autitravel.nl Op het moment dat de reis geboekt kan worden, nemen we contact met jou op. Uiteraard kun je ook op de website een plekje reserveren. Als er bij jouw lievelingsreis staat aangeven dat deze volgend jaar weer wordt georganiseerd, kun je je inschrijven. 

Er komt geen vakantiegids uit. Alle beschikbare reizen van AutiTravel worden vermeld op de website. Voor een overzicht van de reizen klik hier

AutiTravel organiseert vakanties voor mensen die begeleiding en/of zorg nodig hebben. De kosten voor deze vakanties zijn hoger dan die van de “reguliere” vakantieganger. De meerkosten worden veroorzaakt door de begeleiding op onze reizen; de kosten voor onze vrijwilligers. Voor onze reizigers die langdurige zorg genieten bestaat de mogelijkheid om een deel van deze kosten vergoed te krijgen.

Klik hier voor meer informatie over het vergoeden van een deel van de kosten van jouw vakantie via Persoonsgebonden Budget of Zorg in Natura. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 0182 - 587 058 of mail naar PGB@buitenhof.nl

Zorg in Natura wil zeggen dat een zorginstelling zorg aan je verleent en de administratie regelt. Wanneer je zorg en begeleiding ontvangt van een zorgverlener middels Zorg In Natura, kunnen wij op jouw verzoek contact opnemen met de zorgverlener om de zorg en begeleiding over te nemen gedurende jouw vakantie. Wij sluiten, in samenspraak met jouw zorgverlener, vervolgens een raamovereenkomst af. Inmiddels heeft Stichting Het Buitenhof, waar AutiTravel onderdeel van is, met ruim 40 zorginstellingen een raamovereenkomst. Hier tref je een lijst aan van deze zorgverleners. Staat jouw zorgverlener hier niet tussen, maar ben je wel geïnteresseerd in de mogelijkheden, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Let op: De reguliere zorgverlener is niet verplicht hier zijn/haar medewerking aan te verlenen.

Ben je een reiziger en wil je meer informatie?
Voor meer informatie voor reizigers klik hier

Werkzaam bij een zorginstelling en wil je meer informatie?
Voor meer informatie voor zorginstellingen klik hier


Voor meer informatie kun je contact opnemen via 0182 - 587 058 of mail naar ZIN@buitenhof.nl

Reisverzekering
De reisverzekering is bij al onze reizen inbegrepen in de reissom, omdat in praktijk blijkt dat er tijdens de vakantie zaken kunnen gebeuren waar wij en de thuissituatie (ouders en/of verzorgers) geen rekening mee hebben kunnen houden. Denk hierbij aan erge last van heimwee, een onverwachte gebeurtenis waardoor het gedrag totaal verandert en de reiziger niet meer in een groep functioneert. Op zo’n moment moeten wij besluiten de reiziger naar huis te halen. Dit zijn slechts twee voorbeelden waarbij wij zonder problemen een beroep kunnen doen op de a.s.r. Indien de thuissituatie geen helpende hand kan bieden zorgt de a.s.r. ervoor dat de reiziger op kosten van de verzekeraar naar huis gaat en dat er eventueel begeleiding geregeld wordt. Normaal gesproken valt dit niet onder een reisverzekering en moeten de reizigers dit zelf betalen. Zo zijn er nog meer afspraken gemaakt met de a.s.r. die afwijken van andere reisverzekeringen. Daarnaast is het voor onze begeleiding van belang om te weten dat iemand gegarandeerd en goed verzekerd is.

Ik heb al een reisverzekering en wil deze niet afsluiten bij AutiTravel. Kan dat?
Ja, dat kan. Let wel, het is alleen maar mogelijk aan een reis deel te nemen indien je een reisverzekering hebt afgesloten. Het is alleen maar mogelijk aan een reis deel te nemen indien je een reisverzekering hebt afgesloten, daarom vragen we je een afstandsverklaring te tekenen. Zo geef je aan dat je geen gebruik wilt maken van onze reisverzekering en geef je jouw polisnummer en naam van de verzekering aan ons door. Vanzelfsprekend zullen wij de kosten van de reisverzekering niet in rekening gebracht worden op jouw factuur.
 

Annuleringsverzekering
De Allrisk annuleringsverzekering is niet bij de reissom inbegrepen. De kosten voor deze verzekering staan per reis aangegeven, zowel op de website als in onze brochure. Wij adviseren je dringend om deze verzekering af te sluiten. Immers, annuleren of afbreken van een reis brengt kosten met zich mee. Bij a.s.r. ben je (deels) verzekerd als je jouw reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken om een aantoonbare reden die voor jou persoonlijk belangrijk is. Deze reden moet buiten jouw schuld en onvoorzien zijn. Let op, een annuleringsverzekering kan tot 14 dagen na boeken gewijzigd worden.

Voor uitgebreide informatie over de reis- en annuleringsverzekering en de dekking klik hier.

Indien je insuline gebruikt, kunnen er verschillende situaties van toepassing zijn:
• Er moet door de begeleiding insuline toegediend worden met een insulinepen.
• Je dient zelf insuline toe, maar hebt hierbij wel toezicht nodig.
• Je dient zelf insuline toe en hebt hierbij geen toezicht nodig.
We wijzen jou erop dat niet alle vrijwilligers een medische achtergrond hebben. Wanneer je insuline gebruikt zullen we hier bekwame vrijwilligers op de reis indelen. Dit zijn vrijwilligers die gecertificeerd zijn, maar niet altijd BIG geregistreerd.
 

Als deze beschikbaar zijn, is boeken uiteraard mogelijk. Helaas kan het niet op alle reizen. Je kunt per reis zien of het mogelijk is, dit staat aangegeven op de website en in de brochure. Let op, voor veel hotels geldt dat er slechts een beperkt aantal éénpersoonskamers beschikbaar zijn. Hiervoor kun je het beste bellen of deze nog vrij zijn. Bij bungalowreizen zijn er nooit 1-persoonskamers beschikbaar. Als er een 1-persoonskamer te boeken is, staat dit aangegeven op de website. Je betaalt voor een éénpersoonskamer een toeslag, deze wordt op jouw factuur verrekend. Je hebt dan ook alleen recht op een éénpersoonskamer als dit bevestigd staat op de factuur en je de toeslag hiervoor betaald hebt.