Voordelen AutiTravel

AutiTravel is specialist in het organiseren van vakanties voor mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS) op gemiddeld en hoog niveau. Door onze jarenlange ervaring weten wij wat jij, als deelnemer, belangrijk vindt. Duidelijkheid, structuur en veiligheid zijn belangrijke kernwaarden tijdens onze vakanties. We kennen onze reizigers en weten wat ze leuk vinden in hun vakantie en welke begeleiding ze daarbij nodig hebben. De vrijwillige begeleiders van AutiTravel zijn ervaringsdeskundigen. Zij hebben vaak vanuit hun werk, studie of privésituatie ervaring met autisme. Zij bieden veiligheid en een grote mate van voorspelbaarheid waardoor iedereen zichzelf kan zijn in de vakantie. De vakanties zijn ingedeeld op niveau en leeftijd. Op vakantie met (veelal) leeftijdsgenoten met autisme , dat is vertrouwd toch? Hoef je ook niets uit te leggen. AutiTravel: gewoon jezelf zijn!

  • Kennismakingsbijeenkomst voorafgaand de vakantie

Voorafgaand de vakantie organiseren wij een kennismakingsbijeenkomst op ons kantoor in Gouda. Hier kun je alvast kennismaken met de begeleiding en andere deelnemers. De coördinator van jouw reis geeft jou en je reisgenoten alvast meer informatie over de vakantie. Als je nog niet eerder met AutiTravel op vakantie bent geweest, dan heb je ook een individueel kennismakingsgesprek met de coördinator.


  • AutiTravel regelt het voor jou! Wat is bij de reis(som) inbegrepen?

De reissom is inclusief begeleiding, vervoer van de opstapplaats naar de bestemmingen en v.v. (in het geval van vakantie naar het buitenland), overnachtingen, maaltijden, genoemde excursies en uitstapjes. Ook reis-, bagage- en ongevallenverzekering “Comfort” van Europeesche Verzekeringen is inbegrepen. AutiTravel heeft speciale afspraken met Europeesche Verzekeringen gemaakt, die aansluiten op onze bijzondere doelgroep. We verblijven in accommodaties die van tevoren (bijna allemaal) bezocht zijn door onze Productmanager. Zo weet je wat je kunt verwachten en sta je niet voor onverwachte verrassingen op je vakantiebestemming.

  • Betalen vanuit PGB of ZIN

AutiTravel is onderdeel van Stichting Het Buitenhof: activiteiten van Stichting Het Buitenhof kunnen op vier manieren betaald worden vanuit eigen middelen, vanuit Persoonsgebonden Budget (PGB), Zorg in Natura (ZIN) en vanuit fondsen. AutiTravel mag (respijt)zorg en begeleiding leveren voor de indicaties die zijn afgegeven door WMO of WLZ. Wanneer je Zorg in Natura (ZIN) ontvangt van een andere zorgaanbieder kunnen wij in overleg met de zorgaanbieder (een deel van) de indicatie inzetten. Als jij jouw Persoonsgebonden Budget (PGB) wilt gebruiken, is dit in veel situaties mogelijk.

Voor meer informatie m.b.t. betalen vanuit o.a. het persoonsgebonden budget (PGB) of Zorg In Natura (ZIN) verwijzen wij je naar 'Reizen met AutiTravel' op deze website.

  • Keurmerken

AutiTravel is aangesloten bij de volgende brancheverenigingen en organisaties: ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.


Je kunt erop vertrouwen dat wij overal aan hebben gedacht en alles tot in de puntjes geregeld is!