Wandelen in Zuid-Limburg

7-daagse Wandelvakantie - Vijlen - Nederland

Niveau 18 jr en > hoog niveau
Niveau 18 jr en > hoog niveau
Hotel
Hotel
Eigen vervoer
Eigen vervoer

Reissom vanaf 1.069,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 14-06-2024

Deze groep bestaat voorlopig uit 4 personen (3 mannen en 1 vrouwen), met een leeftijd tussen de 22 en 36 jaar.

14-06-2024 (Gegarandeerd vertrek)

Extra opties

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

Hulp nodig bij boeken?

x

Wil je hulp van onze medewerkers bij het invullen van jouw boekingsformulier? Vul hier dan jouw gegevens in, dan bellen we jou binnen 1 werkdag terug.

Omschrijving

Waarom deze vakantie

 • Wandelen in de mooiste streek van Nederland

 • Gezellig familiehotel met lokale producten

 • Alle maaltijden inclusief

  Er is nog 1 plaats voor een dame op een gedeelde kamer

Zuid - Limburg

In Zuid - Limburg heb je prachtige uitzichten: heuvels, weilanden, akkers en het riviertje de Geul. Trek de veters van je wandelschoenen maar vast goed aan en ga mee op pad tijdens deze wandelvakantie! We bezoeken onder andere de Domstad Aachen in Duitsland en het Drielandenpunt, waar Nederland, België en Duitsland samenkomen! Natuurlijk ook bourgondische gezelligheid met lekker eten. Wil je vlaai met kersen of met zo'n heerlijke romige vanillevulling?

Verblijf

Hotel Vijlerhof

In het bergdorpje Vijlen ligt dit gezellige familiehotel centraal in het Zuid-Limburgse mergelland. Het heeft een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels. na een heerlijk nachtje slapen aanschuiven aan het beroemde ontbijtbuffet en daarna de wandelschoenen aan...

Faciliteiten
De kamers hebben aparte bedden, een zithoek, televisie en gratis wifi

Kamers

De kamers van Vijlerhof zijn voorzien van een telefoon, televisie en badkamer met douche, toilet en föhn. 

Activiteiten

Wat gaan we zeker doen

Programma van dag tot dag

Dag 1: Naar Hotel Het Vijlerhof op eigen gelegenheid
We ontmoeten elkaar in het hotel en kunnen daarna de faciliteiten verkennen en de direct omgeving. 

Dag 2: Wandeling rondom Vijlen
Vandaag maken we na een heerlijk ontbijt een mooie wandeling langs akkers en weilanden met indrukwekkend uitzicht op de kerktoren van Vijlen. Een leuke wandeling om de vakantie te starten. 's avonds genieten we van een bourgondisch diner met verse producten uit de streek.

Dag 3: Het Vijlerbos
Vandaag een prachtige boswandeling door het Vijlenerbos met prachtige uitzichten! Start is vanuit het hotel. De lengte is ongeveer 10 kilometer en goed te doen voor een regelmatige wandelaar.

Dag 4: Aachen
Na het ontbijt wat niet zal gaan vervelen vertrekken we vandaag naar Duitsland en wel naar de Keizerstad Aachen. We maken een stadswandeling Tijdens deze bijzondere combinatie van natuur- en stadswandeling leren we de mooie keizerstad Aachen kennen. Vanaf de Lousberg (262 m) wandelen we omlaag naar het Ehrenmal monument en via de prachtige stadspoort Ponttor lopen we de stad in. Via bezienswaardigheden komen we bij het marktplein met de fontein Karlsbrunnen en het schitterende Aachener Rathaus. Via leuke straatjes lopen we naar de Aachener Dom. Voorbij de levendige Münsterplatz lopen we door een parkje naar de Elisenbrunnen met warm vulkaanwater. We struinen geruime tijd door het mooie Kurpark met oude bomen en dan klimmen naar de Salvatorkirche op de Salvatorberg. Via een flink trappenpad klimmen we omhoog naar de Lousberg waar een uitzichtpunt met zitbanken wacht. We dalen af naar de vijver Tech Gutshaus en dan klimmen we naar een open weiland met mooi uitzicht. Via trappen beklimmen de andere zijde van de Lousberg naar weer een uitzichtpunt met zitbanken. Onderweg is er veel te zien. Vergis je niet in de zwaarte van deze wandeling! We kunnen onderweg een stop maken op een gezellig terrasje of cafeetje of misschien picknicken in een van de parken. 's avonds eten we weer de heerlijke maaltijd in het hotel.

Dag 5: Rust(ig) (aan)dag
In overleg met begeleiding kunnen we kijken wie vandaag de puf in de benen heeft om wat te gaan ondernemen. Er is zoveel te zien en wandelen in de omgeving en direct vanuit het hotel! Voor wie geen zin heeft kan relaxen bij het hotel of het dorpje Vijlen verkennen.

Dag 6: Drielandenpunt

Vanuit het Drielandenpunt vertrekken heel veel wandelingen van kort tot lang. We kunnen kijken waar we zin in hebben. Wordt het een pittige boswandeling van ruim 11 kilometer door Duitsland die heerlijk is als het erg warm is of gaan we vanuit Vaals door Belgie naar het Drielandenpunt terug. Welke wandeling ook, daarna is het heerlijk toeven bij de taverne en misschien nog wel uit het labyrint proberen te ontsnappen

Dag 7: Afscheid van Vijlen en Zuid-Limburg

Na een laatste ontbijtbuffet en heel veel kilometers in de benen nemen we afscheid en is het weer tijd om naar huis te gaan. Hopelijk nog lang nagenieten van deze fantastische wandelvakantie.

Bovengenoemd programma is een voorbeeldprogramma en is onder voorbehoud van wijzigingen. Ter plaatse wordt er gekeken naar het niveau van de groep en op basis daarvan wordt het definitieve programma vastgesteld. Zie bijzonderheden voor meer informatie.

Reissom

Vertrekdatum: 14-06-2024

 • Wandelen in Zuid-Limburg: 1.059,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Nederland: 9,94

Inbegrepen bij de reissom

 • Verblijf in (overnachtings)-hotels
 • Alle maaltijden en gezamenlijke consumpties
 • Kosten voor reisbegeleiding
 • Reis-, bagage- en ongevallenverzekering “Comfort” van a.s.r. Verzekeringen (Let op: Eigen risico) 

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Persoonlijke uitgaven
 • Vervoer van/naar de accomodatie
 • Facultatieve uitstapjes en consumpties
 • Reserveringskosten € 20 per boeking
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 per persoon
 • Annuleringsverzekering

Taxiservice

Taxiservice van en naar de opstapplaats is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Manieren van betalen

De kosten van onze vakanties zijn hoger dan die van de "reguliere " vakantieganger. De meerkosten worden worden veroorzaakt door de intensieve begeleiding op onze reizen. Voor reizigers die langdurige zorg genieten bestaat er een mogelijkheid om een deel van deze kosten vergoed te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

  

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 6
 • Max. aantal reizigers: 6
 • Max. aantal begeleiders: 2

Opstapplaatsen

 • Ik ga rechtstreeks naar de accommodatie

Vervoer

 • We reizen op eigen gelegenheid naar Vijlen en met het openbaar vervoer. Bij de reissom is een bedrag berekend hiervoor.

Bijzonderheden

 • Zorg voor een geldig paspoort/Europese ID-kaart.
 • Neem je OV-chipkaart mee
 • De reis bestaat uit wandelingen onder andere in heuvelachtig gebied. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. De wandelingen zullen in afstand ongeveer tussen de 10- en 15 km liggen.
 • Ga goed voorbereid op reis! Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal

Reiscategorie Hoog Niveau

Deze vakantie is geschikt voor deelnemers met autisme van 18 jaar en ouder, met een hoog niveau. Een deelnemer aan deze vakantie:

 • Woont onder (ambulante) begeleiding of zelfstandig
 • Heeft een goede lichamelijke gesteldheid
 • Is zelfstandig, kan zichzelf - met verbale aansturing - wassen en aankleden.
 • Kan verbaal communiceren
 • Kan meedenken over het programma en evt. meewerken aan corvee
 • Kan functioneren in een groep en in staat zichzelf te vermaken

Begeleiding

Bij onze vakanties staat het gezamenlijk vakantie vieren voorop, maar met ruime aandacht voor de individuele behoefte. Daarom gaat er op deze vakantie 1 begeleider mee per 3 deelnemers. 

Kennismakingsbijeenkomst

Voorafgaand aan jouw vakantie organiseren wij een online kennismakingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kun je alvast kennismaken met de begeleiding en andere deelnemers.

De coördinator van de vakantie geeft je alvast meer informatie over de vakantie. Ben je nog niet eerder met AutiTravel op vakantie geweest, dan heb je ook een kennismakingsgesprek met de coördinator. Ben je eerder met ons op vakantie geweest, maar wil je toch graag een gesprek met de coördinator dan kun je dit aangeven bij aanmelding voor de bijeenkomst.

Je ontvangt van ons een uitnodiging met daarin een link waarmee je de bijeenkomst kunt bijwonen.

Foto's

 • Wandelen vanuit Deventer - Wandelschoenen - Buitenhof Reizen begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking.
 • Wandelen Limburg - Hotel Vijlerhof -Buitenhof Reizen begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking
 • Wandelen Limburg - Vlaaien - Buitenhof Reizen begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking
 • Wandelen Limburg - Buitenhof Reizen begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking
 • Wandelen limburg - vijlerhof balkon - Buitenhof Reizen begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 14-06-2024 (Gegarandeerd vertrek)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Wandelen vanuit Deventer - Wandelschoenen - Buitenhof Reizen begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking.Wandelen Limburg - Hotel Vijlerhof -Buitenhof Reizen begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking