Ontdek de Ardennen

8-daagse kleine busjesreis - Vresse-sur-Semois - België

Niveau 18 jr en > hoog niveau
Niveau 18 jr en > hoog niveau
Appartement
Appartement
Kleine Bus
Kleine Bus

Reissom vanaf 1.399,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 21-09-2024

Deze groep bestaat voorlopig uit 6 personen (3 mannen en 3 vrouwen), met een leeftijd tussen de 20 en 36 jaar.

Omschrijving

 Waarom deze vakantie

 • Slapen aan de oevers van de Semois

 • Veel activiteiten en uitstapjes

 • Alle maaltijden inbegrepen

 • Online kennismakingsbijeenkomst

Ontdek de Ardennen

De Ardennen is een regio met unieke prachtige natuur en rustieke charme. Beboste heuvels, schilderachtige valleien en kabbelende rivieren. Ontspannen in de omgeving, maar tegelijkertijd genoeg om te ontdekken en doen. Wat dacht je van kajakken of kanovaren, wandelen, picknicken, het machige kasteel van Bouillon, bekend om zijn trappistenbier en heerlijke kaas en prachtige tuinen en nog zoveel meer.

Verblijf

J-Club De Knapzak

We verblijven in een prachtig vakantiecentrum op een mooie locatie. Je kan hier in de omgeving van alles doen en ontdekken: roofvogels, boottochten, kayakken, wandelen en stadjes bezoeken.

Faciliteiten
De Knapzak ligt in een groene omgeving langs de rivier de Semois in Bohan en beschikt over een eigen restaurant, een speeltuin en een tafeltennistafel. Er is gratis WiFi beschikbaar. 
Je kan ontspannen op het terras in de tuin van de accommodatie. In de avond kunnen we we kampvuur maken van eigen gesprokkeld hout.

De kamers
De functionele kamers van De Knapzak zijn uitgerust met een kledingkast en bieden uitzicht op de tuin en de rivier. Elke accommodatie heeft een eigen badkamer met een douche, een toilet en gratis toiletartikelen.

Locatie

De dichtstbijzijnde supermarkten liggen op 700 m van De Knapzak. Op een half uurtje afstand ligt de historische stad Bouillon en het imposante kasteel van Bouillon. 
 

Activiteiten

Programma van dag tot dag

Dag 1: Vertrek vanuit Maarssen
We ontmoeten elkaar op de opstapplaats in Maarssen. Als de groep compleet is, stappen we in de busjes en rijden we naar het vakantiecentrum J-Club de Knapzak. We komen hier in de middag aan en als je zin hebt kunnen we de omgeving verkennen en de warme hartelijkheid ervaren van gastvrouw Virginie.

Dag 2: Rochehaut en Frahan
Vlakbij het vakantiecentrum ligt Rochehaut op een uitstekende rotspunt boven een lus van de rivier de Semois. Het uitzicht over de Ardennen is fantastisch en beroemd. Het dorpje Frahan lijkt zo uit de Middeleeuwen te komen en heeft leuke restaurantjes en winkeltjes. Vervolgens kunnen we de ambachtelijke bierbrouwerij, het dierenpark en museum bezoeken.

Dag 3: Kajakken op de Semois
Yes! Vandaag in de bekende rode Kajaks genieten op de rivier langs de mooiste dorpen en natuur. Een geweldig parcours en tijd en afstand kan worden overlegd. Het startpunt is vlakbij het vakantiecentrum. Behalve kajakken zijn er hier heel veel andere activiteiten om te doen zoals (indoor)klimmen, paintballen, mountainbiken, bowlen en zwemmen.

Dag 4: Kasteel van Bouillon en valkenshow
Een hoogtepunt! op drie rotsachtige pieken waakt het machtige kasteel al eeuwenlang over de stad Bouillon en omgeving. Dwaal door de kasteelgangen, langs het scriptura museum, beklim de toren, of daal je liever af in de donkere kamers. We bezoeken de Valkenshow. Ivan, de meestervalkenier laat ons alles ontdekken wat met de valkerij te maken heeft. ​Op een plek vol geschiedenis ontdekken we talrijke soorten roofvogels in vrije vlucht, van majestueuze adelaars tot snelle en wendbare valken... maar ook uilen, kerkuilen, buizerds en gieren.

Dag 5: Dagje rustig aan
Vandaag staan er geen outdoor activiteiten gepland. Dat betekent dat, als je daar zin in hebt, je ervoor kunt kiezen om lekker te relaxen rond het vakantiecentrum. Wil je liever wel iets doen? We kunnen er ook voor kiezen om met een groepje een leuk stadje te bezoeken of om met elkaar te gaan zwemmen en zonnen bij de rivier.

Dag 6: Wandelen
We kunnen niet de Ardennen ontdekken zonder een geweldige wandeling te maken. De route van vertrekt aan de kerk van Bohan en stijgt snel via een smal bospad naar het prachtige uitzichtpunt "La Croix". We gaan verder langs een spookachtig verlaten dorp. De wandeling verloopt nu vlak, gedeeltelijk op een verlaten asfaltweg en verder door het bos tot in het schilderachtige en rustige Ardense dorp Bagimont. De terugweg verloopt over het plateau via het bos tot aan "le chêne à l'image " een oude eik die de vroegere grens aanduidt tussen de provincie Namen en Luxemburg.
Aan deze oude eik begint de afdaling naar de Rue du vieux moulin en via een onverharde bosweg kom je tenslotte langs de oude molen terug in het levendige centrum van Bohan, waar we heerlijk kunnen relaxen in een van de restaurants of cafés.

Dag 7: Invulling in overleg met groep
Wat gaan we vandaag doen? De begeleiding zal dit met jullie overleggen, maar een idee is de Ardois'Allee een verlaten mijn met honderden meters galerijen onder de rotsen. Loop in de voetsporen van verschillende generaties mijnwerkers. We komen hier alles te weten over het leven van de mijnwerkers en de leisteenverwerking vroeger en nu. Of ga je liever nog een wandeling maken of lekker sportief bezig zijn bij de rivier of juist ontspannen.

Dag 8: Terugreis
De vakantie zit er helaas alweer op. Na het ontbijt pakken we onze spullen en rijden we richting Maarssen.

*De volgorde en inhoud van het programma zoals hierboven beschreven kan wegens organisatorische redenen afwijken en is onder voorbehoud van wijzigingen.

Reissom

Vertrekdatum: 21-09-2024

 • Ontdek de Ardennen: 1.379,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 19,36

Inbegrepen in de reissom

 • Vervoer vanaf de opstapplaats naar de bestemming v.v.
 • 7 overnachtingen in een vakantiecentrum
 • Alle gezamenlijke maaltijden
 • Gezamenlijke consumpties
 • Excursies volgens programma
 • Kosten voor Reisbegeleiding
 • Reis-, bagage- en ongevallenverzekering 'Comfort' van a.s.r. Verzekeringen (Let op: Eigen risico)

Niet inbegrepen in de reissom

 • Persoonlijke uitgaven 
 • Extra consumpties en facultatieve uitstapjes
 • Reserveringskosten €20 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • Consumentenbijdrage SGR €5 per persoon
 • Annuleringsverzekering

Taxiservice

Taxiservice van en naar de opstapplaats is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Manieren van betalen

De kosten van onze vakanties zijn hoger dan die van de "reguliere " vakantieganger. De meerkosten worden worden veroorzaakt door de intensieve begeleiding op onze reizen. Voor reizigers die langdurige zorg genieten bestaat er een mogelijkheid om een deel van deze kosten vergoed te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden. 

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 5
 • Max. aantal reizigers: 6
 • Max. aantal begeleiders: 2

Opstapplaatsen

 • Breda - Internationale bushalte Elleboog
 • Maarssen - Voorzijde station NS, Safariweg

Vervoer

 • We reizen met 9-persoonsbusjes.

Bijzonderheden

 • Zorg voor een geldig paspoort of Europese ID kaart.
 • Neem goede wandelschoenen mee voor de wandelingen.

Reiscategorie Hoog Niveau

Deze vakantie is geschikt voor deelnemers met autisme van 18 jaar en ouder, met een hoog niveau. Een deelnemer aan deze vakantie:

 • Woont onder (ambulante) begeleiding of zelfstandig
 • Heeft een goede lichamelijke gesteldheid
 • Is zelfstandig, kan zichzelf wassen en aankleden.
 • Kan verbaal communiceren
 • Kan meedenken over het programma en evt. meewerken aan corvee
 • Kan functioneren in een groep en is (deels) in staat om zichzelf te vermaken

Begeleiding

Bij onze vakanties staat het gezamenlijk vakantie vieren voorop, maar met ruime aandacht voor de individuele behoefte. Daarom gaat er op deze vakantie 1 begeleider mee per 3 deelnemers.

Kennismakingsbijeenkomst

Voorafgaand aan jouw vakantie organiseren wij een online kennismakingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kun je alvast kennismaken met de begeleiding en andere deelnemers.

De coördinator van de vakantie geeft je alvast meer informatie over de vakantie. Ben je nog niet eerder met AutiTravel op vakantie geweest, dan heb je ook een kennismakingsgesprek met de coördinator. Ben je eerder met ons op vakantie geweest, maar wil je toch graag een gesprek met de coördinator dan kun je dit aangeven bij aanmelding voor de bijeenkomst.

Je ontvangt van ons een uitnodiging met daarin een link waarmee je de bijeenkomst kunt bijwonen. 
 

Foto's

 • Ontdek de Ardennen - Bouillon kasteel - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met Autisme
 • Ontdek de Ardennen - Knapzak hotel - Buitenhof reizen begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking
 • Ontdek de Ardennen - Valkenshow Bouillon - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met Autisme
 • Ontdek de Ardennen - kaart omgeving - Autitravel - begeleide vakanties voor mensen met Autisme
 • Ontdek de Ardennen - kampvuur - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met Autisme

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 21-09-2024 (Vol)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Ontdek de Ardennen - Bouillon kasteel - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met AutismeOntdek de Ardennen - Knapzak hotel - Buitenhof reizen begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking