Katschberg

10-daagse Vakantie - Rennweg - Oostenrijk

Niveau 18 jr en > hoog niveau
Niveau 18 jr en > hoog niveau
Bungalow
Bungalow
Kleine Bus
Kleine Bus

Reissom vanaf 1.499,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 28-06-2024

Deze groep bestaat voorlopig uit 12 personen (8 mannen en 4 vrouwen), met een leeftijd tussen de 20 en 42 jaar.

Vertrekdatum: 23-08-2024

Deze groep bestaat voorlopig uit 8 personen (6 mannen en 1 vrouwen), met een leeftijd tussen de 19 en 65 jaar.

Extra opties

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

Hulp nodig bij boeken?

x

Wil je hulp van onze medewerkers bij het invullen van jouw boekingsformulier? Vul hier dan jouw gegevens in, dan bellen we jou binnen 1 werkdag terug.

Omschrijving

 Waarom deze vakantie

 • Verblijf hoog in de bergen

 • Luxe vakantiewoning met sauna

 • Een ontspannen én actieve vakantie

 • Online kennismakingsbijeenkomst
   

Katschberg

Katschberg ligt in de regio Karinthië en heeft ons veel te bieden. Kilometerslange bergweggetjes leiden ons naar prachtige kastelen en burchten. Maar ook het Nationaal Park Hohe Tauern en de omliggende meren zijn heerlijk om doorheen te wandelen. Of misschien heb je wel zin in een frisse duik? Deze regio telt maar liefst 69 kabelbanen dus voor een echte bergervaring maken we ook nog een ritje met de kabelbaan!

Verblijf

Landal Katschberg

Het appartement
Onze ruime en luxe appartement heeft een gezellige eet- en zithoek met sfeerhaard en TV. Er is een open keuken, voorzien van alle gemakken en we hebben een heerlijk buitenterras.
Er zijn 4 slaapkamers, verdeeld over 2 verdiepingen en er zijn 2 badkamers. We hebben zelfs een eigen sauna. Van buiten lijkt onze woning op een blokhut, dat maakt het Oostenrijkse sfeertje compleet!

Faciliteiten
Op het park vinden we zwem- en wellness faciliteiten en is er veel ruimte voor sport en spel. Zo is er een overdekt zwembad, bijart, darts, voetbalveld en tafeltennis tafel.

Activiteiten

Programma van dag tot dag

Dag 1: Vertrek vanaf Maarssen
Vandaag verzamelen we in Maarssen. Als de groep compleet is, rijden we naar het overnachtingshotel in Duitsland. Onderweg stoppen we voor een lunch. We komen in de middag aan bij het hotel.

Dag 2: Katschberg
Na het ontbijt stappen we weer in de busjes en vervolgen we onze weg naar het bungalowpark. Eenmaal aangekomen, installeren we ons in de appartementen en onze slaapkamers. De rest van de dag hebben we om de omgeving van het park te verkennen.

Dag 3: Wandeling vanuit Landal Katschberg
We rijden vandaag naar Schloss Mauterndorf, een middeleeuws kasteel op ca. 20 minuten rijden. Door haar strategische ligging langs de handelsroute door de Alpen speelde het een belangrijke rol in die tijd. We komen alles te weten tijdens ons bezoek en genieten meteen van een ademend uitzicht  vanaf de toren. In de middag nemen we de kabelbaan omhoog naar de Aineck en maken een wandeling rond het meer. Als we de ronde gemaakt hebben, kunnen we ervoor kiezen de kabelbaan terug naar beneden te nemen of de afdaling te voet af te leggen.  

Dag 4: Groppensteinschlucht kloof en Raggaschlucht kloof
De Groppensteinschlucht is een prachtige kloof op ca. 1 uur rijden van het park. In de kloof is een spectaculair wandelpad aangelegd met hier en daar een steile klim omhoog. Deze neemt ons mee langs prachtige watervallen en over de stromende rivier. We nemen een zelfgemaakte lunch mee die we al genietend van de omgeving nuttigen. Na de lunch rijden we een stukje verder naar de Raggaschlucht kloof. Deze kloof is misschien nog spectaculairder dan de Groppensteinschlucht. Ook hier wandelen we over een aangelegd wandelpad door de kloof langs watervallen en over de snelstromende rivier. We lopen van boven naar beneden. (Beide wandelingen duren ca. 1,5 uur.)

Dag 5: Roofvogelshow & Ossiachersee
Vandaag geven we de benen wat rust. Na het ontbijt rijden we naar Burg Landskron voor een roofvogel show. Tijdens de show krijgen we tot in detail alles te horen over deze bijzondere vogels. Na de lunch rijden we naar de Ossiachersee, prachtig meer met mooie vergezichten. We kunnen ervoor kiezen aan boord van een eco-vriendelijk schip te stappen. Die vaart ons in ongeveer twee uur rond het meer en maakt meerdere stops. Vanaf het schip hebben we een prachtig uitzicht over het meer en omringende landschap. We kunnen er ook voor kiezen om te zwemmen in het heerlijke water. Aan het einde van de middag rijden we weer terug naar het bungalowpark.

Dag 6: Drielandenpunt Arnoldstein en Villach
Bij drielandenpunt Arnoldstein komen de landen Italië, Oostenrijk en Slovenië bij elkaar. In ca. 1 uur rijden we naar het punt toe. Hier pakken we de kabelbaan naar boven. Aangekomen op het eindpunt is het nog een redelijk steile wandeling van 20 minuten voordat we bij het hoogste punt aangekomen zijn. Maar het is de wandeling dubbel en dwars waard. Wat een prachtig uitzicht hebben we hierboven! (Tip: zet je data roaming uit. Slovenië behoort niet tot de EU. Als je telefoon connectie maakt met het Sloveense netwerk dan krijg je hoge kosten.) We kunnen ervoor kiezen nog een wandeling in het gebied te maken of meteen weer af te dalen. Als we eenmaal weer beneden zijn, rijden we naar Villach. Hier beklimmen we de hoogste kerktoren van Karinthië. Hier genieten we wederom van een spectaculair uitzicht.

Dag 7: Erlebnispark Greiffenburg
Na het ontbijt rijden we naar Erlebnispark Greiffenburg. Dit park heeft een 2 zip lines van 160 meter lang die je over het meer laat vliegen. Na afloop kunnen we even afkoelen in het heerlijk meer.  Onderweg naar het Erlebnispark maken we een stop bij het Helmut Pfeifhofer Porsche museum. Hier aanschouwen we unieke Porsch 356 modellen uit de eerste serie van 1948!

Dag 8: E-Tschu Tschu naar Pöllatal
Vandaag pakken we de elektrische trein naar natuurreservaat Pöllatal. Tijdens de rit genieten we van prachtige uitzichten. Eenmaal op plaats van bestemming aangekomen, maken we een heerlijke wandeling en genieten nog even van de mooie natuur. Als we uitgewandeld zijn, nemen we het treintje weer terug naar ons bungalowpark waar we de rest van de dag ter vrije besteding hebben.

Dag 9: Vertrek naar Duitsland
De vakantie zit er helaas bijna op. Na het ontbijt pakken we onze spullen en rijden we naar het overnachtingshotel in Duitsland. Onderweg maken we nog een stop voor de lunch en in de middag komen we aan bij het hotel.

Dag 10: Aankomst Maarssen
Het laatste deel van de reis gaat beginnen. We ontbijten nog een laatste keer met elkaar en stappen wederom in de busjes en rijden naar Maarssen. Onderweg stoppen we nog voor een lunch en in de middag komen we aan in Maarssen. Hier nemen we afscheid van elkaar en nemen mooie herinneringen aan deze vakantie mee naar huis.

De volgorde van het programma zoals hierboven beschreven kan wegens organisatorische redenen afwijken en is onder voorbehoud van wijzigingen.

Reissom

Vertrekdatum: 28-06-2024

 • Oostenrijk - Landal Katschberg: 1.474,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 24,20

Vertrekdatum: 23-08-2024

 • Oostenrijk - Landal Katschberg: 1.494,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 24,20

Inbegrepen in de reissom

 • Vervoer van opstapplaats naar de bestemming en v.v.
 • 7 Overnachtingen in Landal Katschberg
 • 2 Overnachting op de heen- en terugreis
 • 9x ontbijt
 • 10x lunch 
 • 9x diner
 • Excursies volgens programma
 • Alle gezamenlijke consumpties
 • Kosten voor Reisbegeleiding
 • Reis-, bagage- en ongevallenverzekering “Comfort” van a.s.r. Verzekeringen (Let op: Eigen risico)

Niet inbegrepen in de reissom

 • Persoonlijke uitgaven 
 • Extra consumpties en facultatieve excursies
 • Reserveringskosten á €20,00 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking
 • Consumentenbijdrage SGR á €5,00 per persoon
 • Annuleringsverzekering 

Taxiservice

Taxiservice van en naar de opstapplaats is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Manieren van betalen

De kosten van onze vakanties zijn hoger dan die van de "reguliere " vakantieganger. De meerkosten worden worden veroorzaakt door de intensieve begeleiding op onze reizen. Voor reizigers die langdurige zorg genieten bestaat er een mogelijkheid om een deel van deze kosten vergoed te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 12
 • Max. aantal reizigers: 12
 • Max. aantal begeleiders: 4

Opstapplaatsen

 • Maarssen - Voorzijde station NS, Safariweg

Vervoer

 • We reizen met 9-persoonsbusjes.

Bijzonderheden

 • Zorg voor een geldig paspoort of Europese ID kaart. 
 • Bekijk hier de uitgebreide informatie over jouw opstapplaats.
 • Overnachting op de heen- en terugweg.
 • Neem stevige wandelschoenen mee voor de wandelingen. 

Algemene informatie Katschberg, Oostenrijk

Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Oostenrijk.

Taal
De officiële talen in dit deel van Oostenrijk zijn het Duits en Sloveens
. Tijdens deze reis kunnen we goed met Engels terecht. Natuurlijk kan de begeleiding je altijd helpen.

Munteenheid
In Oostenrijk wordt er met de euro betaald.

Klimaat
Katschberg heeft een toendraklimaat. Gemiddeld is het maximaal 16°C in juni in Katschberg en minimaal rond de 5°C.

Reiscategorie Hoog Niveau

Deze vakantie is geschikt voor deelnemers met autisme van 18 jaar en ouder, met een hoog niveau. Een deelnemer aan deze vakantie:

 • Woont onder (ambulante) begeleiding of zelfstandig
 • Heeft een goede lichamelijke gesteldheid en conditie
 • Is zelfstandig, kan zichzelf wassen en aankleden.
 • Kan verbaal communiceren
 • Kan meedenken over het programma en evt. meewerken aan corvee
 • Kan functioneren in een groep en is (deels) in staat om zichzelf te vermaken

Begeleiding

Bij onze vakanties staat het gezamenlijk vakantie vieren voorop, maar met ruime aandacht voor de individuele behoefte. Daarom gaat er op deze vakantie 1 begeleider mee per 3 deelnemers.

Kennismakingsbijeenkomst

Voorafgaand aan jouw vakantie organiseren wij een online kennismakingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kun je alvast kennismaken met de begeleiding en andere deelnemers. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging met aanvullende informatie.

De coördinator van de vakantie geeft je alvast meer informatie over de vakantie. Ben je nog niet eerder met AutiTravel op vakantie geweest, dan heb je ook een kennismakingsgesprek met de coördinator. Ben je eerder met ons op vakantie geweest, maar wil je toch graag een gesprek met de coördinator dan kun je dit aangeven bij aanmelding voor de bijeenkomst.


Foto's

 • Oostenrijk - Waterval Groppensteinschlucht - AutiTravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
 • Oostenrijk - Raggaschlucht - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking
 • AutiTravel Oostenrijk Landal Katschberg - foto 1
 • AutiTravel Oostenrijk Landal Katschberg - foto 4
 • AutiTravel Oostenrijk Landal Katschberg - foto 6
 • AutiTravel Oostenrijk Landal Katschberg - foto 7
 • AutiTravel Oostenrijk Landal Katschberg - foto 2.jpg
 • 9.0

  Klantwaardering

  Aicha waardeert deze reis met een 9.0

  "Verder fantastische reis!!!"

 • 7.0

  Klantwaardering

  Timon waardeert deze reis met een 7.0

  "Ik vond de vakantie naar Oostenrijk prima. We hebben verschillende leuke dingen in de omgeving gedaan. Het gezelschap was leuk en de begeleiding was uitstekend. Ik heb een leuke tijd gehad!"

 • 10.0

  Klantwaardering

  Dennis waardeert deze reis met een 10.0

  "De reis naar Oostenrijk was erg leuk, de kloof en trip naar waterval waren favoriet"

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 28-06-2024 (Vol)
 • 23-08-2024 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Oostenrijk - Waterval Groppensteinschlucht - AutiTravel begeleide vakanties voor mensen met autismeOostenrijk - Raggaschlucht - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking