Highlights Noorwegen

14-daagse rondreis - Lillehammer - Noorwegen

Niveau 18 jr en > hoog niveau
Niveau 18 jr en > hoog niveau
Appartement
Appartement
Kleine Bus
Kleine Bus

Reissom vanaf 2.859,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 05-06-2024

Deze groep bestaat voorlopig uit 6 personen (4 mannen en 2 vrouwen), met een leeftijd tussen de 27 en 46 jaar.

Omschrijving

Waarom deze vakantie?

  • De beste introductiereis voor Noorwegen

  • Rondreis met minibusjes

  • Verblijf in 3 heel verschillende regio's

  • Online kennismakingsbijeenkomst

Noorwegen

In twee weken tijd reizen we door heel afwisselende gebieden in Noorwegen. Zo leren we het indrukwekkende land relaxed kennen. We ontdekken vanuit Nordseter de olympische plaats Lillehammer, de Peer Gyntvegen en de hoge bergen en brede dalen van het Gudbrandsdal. Daarna verblijven we in Kaupanger het hart van het majestueuze fjordengebied met azuurblauw water, met in de omgeving diverse bezienswaardigheden zoals staafkerken, heidevelden en gletsjers. We eindigen de reis in Vradal, wat een van de meest zonzekere gebieden van Noorwegen is. Hier is het heerlijk relaxen aan het Nissermeer of we maken een uitstapje naar het Telemarkkanaal. Een mooie dagtocht hier vandaan is naar de Gaustatoppen, de hoogste berg van de provincie Telemark. Noorwegen is het land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse myhologie en we zullen er tijdens de reis ongetwijfeld een paar tegen komen.

Verblijf

Overnachtingen

Dag 1: Overnachting aan boord van de ferry
De overnachting vindt plaats aan boord van de ferry. We verblijven in tweepersoons hutten met stapelbed.

Dag 2 t/m 5: Appartementen - Lillehammer Fjellstue
Tegen de bergen van het bergdorpje Nordseter liggen deze vakantiewoningen. Onze fjellhytter hebben uitzicht over het Synnfjellgebergte en dichtbij Lillehammer. De woonkamer heeft een tv en houtkachel. Gratis wifi. Een kitchenette met kookplaten, waterkoker, oven, koffiezetapparaat en vaatwasser. Badkamer met sauna, douche en toilet. een slaapkamer met een 2-persoonsbed die uit elkaar kunnen en een zolder met 4 bedden en een sofabed.

Dag 6 t/m 8: Vesterland Resort
Het park in Kaupanger heeft houten vakantiewoningen ingericht in Noorse stijl. Het is een 3-kamerwoning met een woonkamer met zit- en eethoek, open haard, tv en telefoon. Gratis wifi. De keuken heeft 3 kookplaten, koffiezetapparaat en oven. We hebben 2 woningen met elk 2 slaapkamers met 1-persoonsbedden en een stapelbed. In de woonkamer staat eventueel nog een slaapbank. Badkamer met douche en toilet en een veranda met tuinmeubilair. Op het park zijn veel faciliteiten zoals een binnenzwembad, restaurant en winkel.

Dag 9 t/m 12: Vradal Panorama
We verblijven hier in twee vakantiewoningen in Scandinavische stijl en traditioneel Noors ingericht. Het is een rustig, ruim opgezet gebied in een bosrijke omgeving dichtbij het Nissermeer. De woonkamers hebben een eetgedeelte en tv. Keuken met o.a. oven en vaatwasser. Drie slaapkamers met losse bedden of een stapelbed. Badkamer met bad en/of douche en toilet. Er is een balkon of terras.

Dag 13: Overnachting aan boord van de ferry
De overnachting vindt plaats aan boord van de ferry. We verblijven in tweepersoons hutten met stapelbed.


Activiteiten

Programma van dag-tot-dag

Dag 1: Nederland - Kiel
Vanaf de opstapplaats rijden naar we naar Kiel waar we inschepen voor de overtocht Kiel-Göteborg met de Stena Line. Overnachting aan boord in een binnenhut met bedden voor twee personen.
Na een goede nachtrust komen we aan in Zweden om uitgerust onze reis naar Noorwegen te vervolgen.

Dag 2 t/m 6 Kiel - Nordseter, 4 overnachtingen
Nordseter, Lillehammer Fjellstue. Nordseter is een bergdorp vlakbij de olympische plaats Lillehammer. In de winter is het een langlaufoord en in de zomer een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Op korte afstand ligt het prachtige meer Sjusjøen, waar we een mooie wandeling kunnen maken of bij mooi weer het water induiken.Een autotocht over de Peer Gyntvegen of de Birkerbeinervegen is ook zeker een optie. Deze tolweg gaat over een woeste hoogvlakte naar het Østerdal. We bezoeken in Lillehammer het openluchtmuseum Maihaugen en of gaan naar de staafkerk van Ringebu dat in het jaar 1250 werd gebouwd. 

Dag 6 t/m 9 Kaupanger, Vesterland Resort. 285 km, 3 overnachtingen.
Vanuit het Gudbrandsdal steken we door naar Fagernes, waarna we langs de uitlopers van het berggebied Jotunheimen naar Lærdal rijden. Natuurlijk stoppen we onderweg bij de staafkerk van Borgund. Het vakantiepark in Kaupanger ligt dicht bij de Sognefjord en is een ideaal uitgangspunt voor allerlei activiteiten. . We maken een cruise over de Sognefjord. We kunnen de gletsjer Jostedalsbreen bekijken en een stukje beklimmen. We bewonderen de prachtig gelegen staafkerk Urnes. Daarnaast zijn er mooie dagtochten te maken. Het is aan te raden hiervoor één van de 'Nasjonal Turistveger' in deze regio te volgen. 

Dag 9 t/m 12 Vrådal, Vrådal Panorama. 385 km, 3 overnachtingen.
We rijden vandaag een mooie dagtocht langs watervallen, bijzondere natuur en de Hardangervidda op weg naar de regio Telemark. Houd er wel rekening mee dat het een lange reisdag is (min. 6,5 uur). Daarom is op tijd vertrekken aan te raden zodat we onderweg tijd hebt om regelmatig te stoppen. Vanuit onze vakantiewoning kunnen we aan allerlei activiteiten in de omgeving meedoen, te voet of te paard, per mountainbike of per kano. Bezoek prachtige dorpjes, openluchtmusea en kerkjes waar Telemark bekend om staat. Ga op stap naar de sluizen in het Telemarkkanaal of bezoek het Noors Skimuseum. Neem bij mooi weer een duik in het Nissermeer of maak een boottocht op dit meer met het authentieke stoomschip MS Fram. Een lange, maar zeer mooie dagtocht brengt ons naar Rjukan. Hier vinden we de hoogste berg van de regio, de Gaustatoppen, vanwaar we, vanaf de top, een schitterend uitzicht hebt over de omgeving. 

Dag 13  Overtocht Kiel-Göteborg met Stena Line. Overnachting aan boord.
Vandaag vertrekken we vroeg voor onze rit van Vrådal naar Göteborg. Vanuit Göteborg varen we met de luxe cruiseferry van Stena Line naar Kiel. We genieten van een heerlijk diner aan boord en slapen in een twee persoons binnenhut.  Deze overtocht is een goed en relaxed einde van onze vakantie door Noorwegen.

Je verblijft aan boord in een binnenhut met stapelbedden naar aantal personen.

Dag 14 Kiel- Nederland 
Heerlijk uitgerust gaan we weer aan wal op het vasteland en maken we het laatste stuk van deze onvergetelijke reis terug naar Nederland. 



Reissom

Vertrekdatum: 05-06-2024

  • Highlights Noorwegen: 2.825,00
  • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 33,88

Inbegrepen bij de reissom

  • Vervoer per 9-persoonsbusje
  • Overtocht van Kiel naar Göteborg in 2-persoonsbinnenhut en vice versa
  • 11 overnachtingen in appartement/bungalow in Noorse stijl
  • 13 x diner
  • 14 x lunch
  • Gezamenlijke consumpties
  • Excursie Cruise op de Sognefjord
  • Excursies volgens programma
  • Kosten voor reisbegeleiding
  • Reis-, bagage- en ongevallenverzekering 'Comfort' van a.s.r. Verzekeringen (Let op: Eigen risico)

Niet inbegrepen bij de reissom

  • Vervoer van/ naar de opstapplaats
  • Persoonlijke uitgaven
  • Facultatieve uitstapjes, excursies en consumpties
  • Reserveringskosten € 20 per boeking
  • Consumentenbijdrage SGR € 5 per persoon
  • Calamiteitenfonds €2,50
  • Annuleringsverzekering

Taxiservice

Taxiservice van en naar de opstapplaats is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Manieren van betalen

De kosten van onze vakanties zijn hoger dan die van de "reguliere " vakantieganger. De meerkosten worden worden veroorzaakt door de intensieve begeleiding op onze reizen. Voor reizigers die langdurige zorg genieten bestaat er een mogelijkheid om een deel van deze kosten vergoed te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden. 


Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

  • Min. aantal reizigers: 6
  • Max. aantal reizigers: 6
  • Max. aantal begeleiders: 2

Opstapplaatsen

  • Maarssen - Voorzijde Station NS

Vervoer

  • We reizen met een 9-persoonsbusjes. De overtocht van Kiel naar Göteborg in Zweden is met Stena Line

Bijzonderheden

  • Zorg voor een geldig paspoort of Europese ID kaart.

Reiscategorie Hoog Niveau

Deze vakantie is geschikt voor deelnemers met autisme van 18 jaar en ouder, met een hoog niveau. Een deelnemer aan deze vakantie:

  • Woont onder (ambulante) begeleiding of zelfstandig
  • Heeft een goede lichamelijke gesteldheid
  • Is zelfstandig, kan zichzelf wassen en aankleden.
  • Kan verbaal communiceren
  • Kan meedenken over het programma en evt. meewerken aan corvee
  • Kan functioneren in een groep en is (deels) in staat om zichzelf te vermaken

Begeleiding

Bij onze vakanties staat het gezamenlijk vakantie vieren voorop, maar met ruime aandacht voor de individuele behoefte. Daarom gaat er op deze vakantie 1 begeleider mee per 3 deelnemers.

Kennismakingsbijeenkomst

Voorafgaand aan jouw vakantie organiseren wij een online kennismakingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kun je alvast kennismaken met de begeleiding en andere deelnemers. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 5 juni om 19.30 uur. 

De coördinator van de vakantie geeft je alvast meer informatie over de vakantie. Ben je nog niet eerder met AutiTravel op vakantie geweest, dan heb je ook een kennismakingsgesprek met de coördinator. Ben je eerder met ons op vakantie geweest, maar wil je toch graag een gesprek met de coördinator dan kun je dit aangeven bij aanmelding voor de bijeenkomst.  
 


 

Foto's

  • Highlights Noorwegen - Flamfjord - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
  • Highlights Noorwegen - Vradal bungalow - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
  • Highlights Noorwegen - Flambahn trein - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
  • Highlights Noorwegen - Staafkerk - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
  • Highlights Noorwegen - Stena Line - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
  • Highlights Noorwegen - Trollenbord - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

  • 05-06-2024 (Vol)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Highlights Noorwegen - Flamfjord - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autismeHighlights Noorwegen - Vradal bungalow - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme