Gület varen voor de Turkse kust

8-daagse Zeilvakantie - Bodrum - Turkije

Niveau 18 jr en > hoog niveau
Niveau 18 jr en > hoog niveau
Vliegreis
Vliegreis

Omschrijving

Waarom deze vakantie

  • Heel veel écht zeilen

  • Luxe gület voor onszelf

  • Een crew die ons verwent

  • Online kennismakingsbijeenkomst

Gület zeilen voor de Turkse kust

Deze vakantie maken we een zeilcruise met een gület in Turkije. Een gület is een traditioneel ontwerp van een twee- of driemasten, houten zeilschip. Het heeft een brede, afgeronde achtersteven waar je heerlijk kunt chillen, loungen en eten.

Vanaf Bodrum ontdekken we allerlei leuke baaitjes aan de kust en bewonderen we het helderblauwe water vanaf het schip. We varen langs Turkse eilanden en maken leuke uitjes op het vasteland. De privékok verwent ons met heerlijke maaltijden!

Golf van Gökova

De Golf van Gökova is een perfect gebied om te zeilen met de gulet, de wind waait hier altijd wel uit de goede hoek. De kust heeft tientallen baaien en eilandjes om voor anker te gaan. Het water is Turkoois helderblauw. Ideaal om te zwemmen of een rondje met de kayak of op de SUP. In veel baaien is het 's nachts zó donker dat je sterren kunt kijken. Aan de kust liggen kleine dorpjes waar je nog het authentieke Turkije vindt. De bewoners zijn vriendelijk en gastvrij. 

Verblijf

Gület Ghandi

We verblijven aan boord van luxe gület Ghandi. Het is de snelste zeilschip in de vloot en winnaar van de Bodrum Cup zeilregatta. De crew verwelkomt ons aan boord en legt ons goed in de watten. Gedurende de reis zorgt de kok voor een heerlijk ontbijt, lunch en diner. Tussendoor worden we verwend met heerlijk vers fruit en andere versnaperingen. Frisdranken zijn inclusief tijdens het verblijf, voor alcoholische dranken moet extra betaald worden. Omdat de kok ook wel eens een dagje vrij heeft, dineren we twee keer in een lokaal restaurant.

Het schip
Grandi is een 12-persoonsschip. Het is 26 meter lang en 6 meter breed. Hierdoor is er veel ruimte aan dek. Op de boeg kunnen we loungen en op het achterschip staat een tafel waar we de maaltijden gebruiken. De maaltijden kunnen ook binnen in de salon genuttigd worden. Ook daar staat een grote eettafel.

Hutten
Er zijn zes ruime tweepersoonshutten. De hutten hebben ramen en een eigen badkamer met douche en toilet en hebben voldoende bergruimte voor je spullen. In de badkamer zijn föhn ,zeep en shampoo aanwezig en ook handdoeken en badlakens zijn inclusief. De aanwezige airco zorgt voor de nodige verkoeling (max. 3 uur per avond tot 00.00 uur)

Alle hutten hebben 2 ruime bedden. Ook wel kooien genoemd. Om in het bovenste bed te komen, moet je het onderste bed als opstap gebruiken waarna je er makkelijk in kan klimmen.


Activiteiten

Programma van dag tot dag

Dag 1: vertrek naar Bodrum en inschepen
We ontmoeten elkaar op Schiphol waar we in het vliegtuig stappen naar Bodrum. Eenmaal geland, halen we de koffers op en rijden we met een transfer naar de haven van Bodrum waar het gület op ons ligt te wachten. Aan boord worden we
welkom geheten door de vriendelijke crew en krijgen we een hut toegewezen. Bij voldoende wind hijsen we direct de zeilen en zetten koers naar onze eerste overnachtingsplaats Yaliciftlik. Een mooie baai waar het water helder turkoois is en je een eerste duik kunt nemen. We sluiten de dag af met een heerlijk diner aan boord.

Dag 2: Richting Yedi adalari
Na het ontbijt komt de kapitein met de zeekaart. Bij voldoende wind wordt er een langere zeiltocht gemaakt naar Yedi adalari (zeven eilanden). Tussen de middag gaan we voor anker in een baai voor de lunch. Aan het einde van de dag gaan we aan land voor een korte wandeling. Vanaf een heuvel heb je mooi uitzicht en zie je de zon in zee zakken. Het diner is aan boord.
 
Dag 3: Verder langs de eilanden
We varen verder langs Yedi adalari. Yedi betekent 7 in het Turks. Maar eigenlijk zijn er tientallen onbewoonde eilandjes. Op Sedir Adasi oftewel Cleopatra’s Eiland werd wel ooit gewoond. Er zijn nog antieke ruïnes en een prachtig zandstrand. Volgens een legende is het witte fijne zand speciaal voor Cleopatra vanuit Egypte overgebracht. Zij kreeg het eiland cadeau van haar geliefde Marcus Antonius. We bezoeken dit eiland en bekijken de bezienswaardigheden. In de avond diner aan boord.
 
Dag 4: Cökertme
We zeilen verder langs de kust. Rond lunchtijd wordt weer het anker uitgegooid. Je kunt dan zwemmen, snorkelen of kanoën. De dag eindigt in het vissersplaatsje Cökertme. De kok heeft vanavond vrij. Daarom gaan we in een lokaal restaurant eten. Loop even mee naar de vitrine bij de keuken en kies zelf uit de verse mezzes (voorgerechten). Onze favoriet is bijvoorbeeld de pittige Aci Ezme gemaakt met hete pepers.
 
Dag 5: Markt in Ören
Vandaag gaan we naar de markt in Ören. Het is een drukbezochte streekmarkt omdat iedereen vanaf het platteland hierheen komt om boodschappen te doen, en ook voor een praatje. In de theetuin naast de markt kun je Turkse thee drinken uit kleine glaasjes en misschien vindt je nog wat leuke souvenirs op de markt. In de middag zeilen we verder en leggen aan bij Orak eiland. In de avond is er weer een heerlijk diner aan boord.
 
Dag 6: Zeiltocht of een excursie
Vandaag maken we nog een mooie zeiltocht. Als er niet genoeg wind is, kunnen we ook een excursie maken (optioneel). Bijvoorbeeld een bezoek aan een wijngaard met een proeverij. Natuurlijk is er altijd nog tijd voor een duik in zee. In de avond gaan we voor anker bij Kara Adasi. Afscheidsdiner aan boord.
 
Dag 7: Terug naar Bodrum
Na de lunch keren we terug naar Bodrum en leggen weer aan in de haven. Je hebt tijd om te winkelen of om het kasteel te bezoeken, alleen al mooi vanwege het uitzicht vanaf de torens. Het diner is deze avond in een restaurant. De laatste nacht ligt het schip in de haven van Bodrum. 
 
Dag 8: Afscheid en terugreis
In de ochtend na het ontbijt nemen we afscheid van de bemanning en gaan van boord. De transferbus brengt ons weer naar het vliegveld voor de terugvlucht. Eenmaal terug op Schiphol nemen we afscheid van elkaar en gaan we ieder onze eigen weg.
 
Het hier beschreven dagprogramma kan variëren, de volgorde van de baaien en plaatsen die worden aangedaan is afhankelijk van het weer en de wind.


Reissom

Inbegrepen bij de reissom*

  • Retourvlucht
  • Vervoer vanaf opstapplaats
  • Verblijf
  • Alle maaltijden en non-alcoholische dranken aan boord
  • 2x diner aan wal
  • Excursies volgens programma
  • Kosten voor reisbegeleiding
  • Reis-, bagage- en ongevallenverzekering “Comfort” van a.s.r. Verzekeringen (Let op: Eigen risico)

Niet inbegrepen bij de reissom

  • Reserveringskosten € 25 per boeking
  • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
  • Consumentenbijdrage SGR € 5 per persoon
  • Annuleringsverzekering
  • Alcoholische dranken aan boord
  • optionele excursies
  • Overige maaltijden 
  • Overige persoonlijke uitgaven en consumpties

*Wanneer de reis op gegarandeerd vertrek of op aanvraag staat hebben wij al vluchten ingekocht. Het kan zijn dat er een extra toeslag voor de vluchten geldt als je mee wilt op de reis. Als dit van toepassing is dan zullen wij dat eerst met je overleggen alvorens de boeking definitief te maken.

Taxiservice

  • Taxiservice van en naar het vliegveld is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Manieren van betalen

De kosten van onze vakanties zijn hoger dan die van de 'reguliere' vakantieganger. De meerkosten worden veroorzaakt door de intensieve begeleiding op onze reizen. Voor reizigers die langdurige zorg genieten bestaat er een mogelijkheid om een deel van deze kosten vergoed te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden.



Reisinfo

Vervoer

  • We vliegen van Schiphol Airport naar Bodrum. Momenteel zijn de vluchttijden nog niet bekend. Wanneer deze bekend zijn, worden ze hier gepubliceerd.

Bijzonderheden

  • Zorg voor een geldig paspoort/Europese ID-kaart. Die na thuiskomst nog 6 maanden geldig is.
  • Vaccinaties worden geadviseerd. Raadpleeg de GGD of huisarts. NB. We zeilen heel veel maar het kan voorkomen dat we toch een stukje op de motor moeten varen.
  • Handdoeken, badlakens en lakenpakket inclusief.

Algemene informatie Turkije

Tijdsverschil
In Turkije is het 2 uur later dan in Nederland.

Taal
De officiële taal in Turkije is Turks. Tijdens deze reis kunnen we goed met Engels terecht. Natuurlijk kan de begeleiding je altijd helpen.

Munteenheid
De munteenheid van Turkije is de Turkse lira (TRY).

Klimaat
In Turkije is het langer warm dan in Nederland. Eind september / begin oktober is het nog aangenaam toeven. De temperatuur is in deze periode nog rond de 20 - 24 graden. In de avond is het wel wat koeler dus een trui is altijd handig.



Foto's

  • Gulet varen Turkse kust - Dorpje
  • Gulet zeilen - Gulet Grandi
  • Gulet zeilen - Hut Grandi
  • Gulet zeilen - Kasteel Bodrum
  • Gulet zeilen - Lokale markt

Terug naar zoekresultaten