Eifel

8-daagse Vakantie - Gunderath - Duitsland

Niveau 18 jr en > gemid hoog niveau
Niveau 18 jr en > gemid hoog niveau
Bungalow
Bungalow
Kleine Bus
Kleine Bus

Reissom vanaf 1.309,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 07-06-2024

Deze groep bestaat voorlopig uit 9 personen (7 mannen en 2 vrouwen), met een leeftijd tussen de 30 en 54 jaar.

07-06-2024 (Gegarandeerd vertrek)

Extra opties

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

Hulp nodig bij boeken?

x

Wil je hulp van onze medewerkers bij het invullen van jouw boekingsformulier? Vul hier dan jouw gegevens in, dan bellen we jou binnen 1 werkdag terug.

Omschrijving

Waarom deze vakantie

 • Vakantie in een prachtige omgeving

 • Verblijf in vernieuwde bungalows

 • Leuk excursieprogramma

 • Online kennismakingsbijeenkomst

  Er is nog 1 plaats voor een heer op een gedeelde kamer

Eifel

De Eifel is een gebied in Duitsland middenin een prachtig vulkaanlandschap met kraters bossen en rivieren. We nemen deze vakantie de tijd om dit bijzondere gebied te verkennen. We maken mooie wandelingen door het gebied, leren over het ontstaan van het landschap en wat het zo bijzonder maakt. Ook bezoeken we de stad Cochem  aan de Moezel en maken we een indrukwekkende wandeling over de Geierlay hangbrug. Lees snel verder voor het volledige programma.


Verblijf

Center Parcs de Eifel

We verblijven in vernieuwde 8-persoons cottages.

Faciliteiten
Op het park kan je zwemmen in het zwembad en verschillende activiteiten doen

Cottages
De cottages hebben twee verdiepingen. Ze hebben een woonkamer met zithoek en flatscreen-TV, éénpersoonsbedden, twee badkamers met douche en een privéterras met tuinmeubilair. 

Locatie
De Eifel is een vulkaanlandschap, met kraters, bossen en rivieren.

Activiteiten

Programma van dag tot dag

Dag 1: Vertrek vanuit Maarssen
We ontmoeten elkaar op de opstapplaats in Maarssen. Als de groep compleet is, stappen we in de busjes en rijden we naar Center Parcs de Eifel in Gunderath. We komen hier in de middag aan. We nemen de tijd om ons te installeren en het park alvast te verkennen.

Dag 2: Dreimühlen waterval en wild & belevenispark Daun
Vandaag staat de Dreimühlen waterval op het programma. Dit is een van de interessantste watervallen van Duitsland. De waterval groeit namelijk jaarlijks zo’n 8 tot 19 cm in hoogte. Niet omdat de aardplaten verschuiven of omhoog komen maar omdat het mos door het water versteent. We rijden naar de parkeerplaats van Nohn van waar we in ca. 45 minuten naar de waterval toe wandelen. In de middag rijden we naar wild en belevenispark Daun. We rijden met de busjes door het park en genieten van de vele dieren die voorbij dartelen. Denk aan verschillende hertenrassen, moeflons, ezels, wild zwijnen etc.

Dag 3: Natuur- en geopark vulkaaneifel
Dit park staat sinds 2004 op de UNESCO-werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. 10.000 jaar geleden rookten er in dit gebied nog vulkanen. Vandaag de dag is het een uniek landschap, voornamelijk bekend door de vele maaren en geologische formaties. Na het ontbijt rijden we naar het Dauner Vulkaanmuseum. Hier nemen we een duik in een wereld van borrelend lava en stollende magma die het unieke landschap in de Eifel hebben gecreëerd. Nadat we alle informatie tot ons hebben genomen gaan we het aanschouwen tijdens een mooie wandeling door het gebied. We rijden naar Gerolstein waar onze wandeling zal beginnen. Tijden deze wandeling krijgen we de gelegenheid om over een kalkrif, oftewel een dolomietrots, te wandelen en komen we, langs de Buchenlochhöhe en wandelen we door een ware krater. De wandeling is in totaal zo’n 9 km lang en duurt ca. 3 uur. Houd rekening met stijgingen en afdalingen.

Dag 4: Dagje rustig aan
Na de mooie wandeling van gisteren, doen we het vandaag wat rustiger aan. Wie wil trekt zich even terug of gaat op pad om de parkfaciliteiten te ontdekken. In overleg met elkaar vullen we deze dag in.

Dag 5: Laacher See
Onze eerste stop is de Maria Laach abdij, een van de mooiste kloosters van Duitsland. Het prachtige klooster geldt als één van de belangrijkste bouwwerken in se Staufische stijd. Na deze pracht en praal rijden we door naar de Laacher See, een van de grooste ‘maaren’ (kratermeer) in dit gebied met een omtrek van 8 km. Je kunt hier nog steeds vulkanische activiteiten spotten in het water. Koolstofdioxide uit de magmakamers van de aardbol komt door schoorsteenachtige tunnels naar boven en laat zo het water borrelen. We nemen een verfrissende duik in het meer of kunnen ervoor kiezen een waterfiets of roeiboot te huren om zo het meer te verkennen. Eenmaal aangekomen bij de brug, hebben we een adembenemend uitzicht over het Mörsdorfer-dal.

Dag 6: Geierlay hangbrug en Cochem
Vandaag staat de langste hangbrug van Duitsland op het programma. De Geierlay hangbrug verbindt de dorpen Sosberg en Mörsdorf met elkaar en heeft een lengte van 360 meter. Vanaf de parkeerplaats van Mörsdorf lopen we in ca. 2 kilometer naar de brug. Na dit hoogtepunt vervolgen we onze weg naar Cochem. Een kleurrijke stad vol vakwerkhuizen en barokke gebouwen aan de Moezel. We bezoeken hier de indrukwekkende Rijksburg, maken een wandeling door de stad en genieten van het mooie uitzicht over de Moezel.

Dag 7: Hochkelberg
Deze dag blijven we in de buurt van het park. We maken een mooie laatste wandeling door natuurreservaat Hochkelberg. In overleg met elkaar zoeken we een mooie route uit. Daarna rijden we terug naar onze bungalows. Iedereen heeft tijd voor zichzelf. Je kunt nog een laatste keer gebruik maken van de faciliteiten op het park.

Dag 8: Terugreis
De vakantie zit er helaas alweer op. Na het ontbijt pakken we onze spullen en rijden we naar huis richting Maarssen. Onderweg doen we het pittoreske plaatsje Monschau aan. We stoppen hier voor een lunch en hebben even de tijd om de originele vakwerkhuizen te aanschouwen alvorens we terugrijden naar Maarssen. Als het verkeer op de weg mee zit, komen we hier aan het einde van de middag aan.


De volgorde van het programma zoals hierboven beschreven kan wegens organisatorische redenen afwijken en is onder voorbehoud van wijzigingen.Reissom

Vertrekdatum: 07-06-2024

 • Eifel - Center Parcs De Eifel: 1.289,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 19,36

Inbegrepen in de reissom

 • Vervoer vanaf de opstapplaats naar de bestemming v.v.
 • 7 overnachtingen in een bungalow
 • Alle gezamenlijke maaltijden
 • Gezamenlijke consumpties
 • Excursies volgens programma
 • Kosten voor Reisbegeleiding
 • Reis-, bagage- en ongevallenverzekering “Comfort” van a.s.r. Verzekeringen (Let op: Eigen risico)

Niet inbegrepen in de reissom

 • Persoonlijke uitgaven 
 • Extra consumpties en facultatieve uitstapjes
 • Reserveringskosten €20 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • Consumentenbijdrage SGR €5 per persoon
 • Annuleringsverzekering

Taxiservice

Taxiservice van en naar de opstapplaats is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Manieren van betalen

De kosten van onze vakanties zijn hoger dan die van de "reguliere " vakantieganger. De meerkosten worden worden veroorzaakt door de intensieve begeleiding op onze reizen. Voor reizigers die langdurige zorg genieten bestaat er een mogelijkheid om een deel van deze kosten vergoed te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 8
 • Max. aantal reizigers: 10
 • Max. aantal begeleiders: 5

Opstapplaatsen

 • Maarssen - Voorzijde Station NS

Vervoer

 • We reizen met 9-persoonsbusjes.

Bijzonderheden

 • Zorg voor een geldig paspoort of Europese ID kaart.
 • Neem goede wandelschoenen mee voor de wandelingen.

Reiscategorie Gemiddeld/Hoog Niveau

Deze vakantie is geschikt voor deelnemers met autisme van 18 jaar en ouder, met een gemiddeld of hoog niveau. Een deelnemer aan deze vakantie:

 • Woont onder (ambulante) begeleiding of zelfstandig
 • Heeft een goede lichamelijke gesteldheid
 • Is zelfstandig, kan zichzelf - met verbale aansturing - wassen en aankleden.
 • Kan verbaal communiceren
 • Kan meedenken over het programma en evt. meewerken aan corvee
 • Kan functioneren in een groep

Begeleiding

Bij onze vakanties staat het gezamenlijk vakantie vieren voorop, maar met ruime aandacht voor de individuele behoefte. Daarom gaat er op deze vakantie 1 begeleider mee per 2 deelnemers.

Kennismakingsbijeenkomst

Voorafgaand aan jouw vakantie organiseren wij een online kennismakingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kun je alvast kennismaken met de begeleiding en andere deelnemers.

De coördinator van de vakantie geeft je alvast meer informatie over de vakantie. Ben je nog niet eerder met AutiTravel op vakantie geweest, dan heb je ook een kennismakingsgesprek met de coördinator. Ben je eerder met ons op vakantie geweest, maar wil je toch graag een gesprek met de coördinator dan kun je dit aangeven bij aanmelding voor de bijeenkomst.Foto's

 • Eifel - Waterval - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
 • Eifel - Uitzicht over meer - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
 • Eifel - Cochem - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
 • Eifel - Geierlay hangbrug - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
 • Eifel - Bankjes met uitzicht - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
 • Eifel - Bungalow - Buitenhof Reizen begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 07-06-2024 (Gegarandeerd vertrek)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Eifel - Waterval - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autismeEifel - Uitzicht over meer - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme