Terug naar Word vrijwilliger

Ervaringsverhalen

Dominique Dijkstra

Ik ben Dominique, 54 jaar en sinds 2012 vrijwilliger voor Het Buitenhof en MundoRado Reizen. Meer dan 35 reizen heb ik sindsdien gemaakt. Ik vind het geweldig om mensen een fijne, goed georganiseerde vakantie te bezorgen. Voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking zijn sommige dingen moeilijk of lastig te overzien. Door als vrijwilliger mee te gaan kun je ervoor zorgen dat ze dingen meemaken die ze zelf niet verwacht hadden ooit te doen. Zoals de keer dat ik met een reiziger van de glijbaan in het zwembad plonsde. Zij zit in een rolstoel en zei na de plons dat ze nooit verwacht had nog eens van de glijbaan te gaan. Wat een fantastisch gevoel als je dat voor iemand kunt doen.

Groeten,
Dominique

Geranne van der Haar (verpleegkundige)

Na mijn eerste reis in 2009 wist ik: “Dit past bij mij!” Door mijn passie voor de verpleegkunde te kunnen gebruiken, kan ik het mede mogelijk maken dat iemand anders kan reizen! Bij aanvang van de reis elkaar leren kennen, afstemmen door zorg-op-maat en samen genieten van het vakantiegevoel blijft iets bijzonders. Iedere reis is uniek, schrijft zijn eigen verhaal en heeft voor mij een onbeschrijflijke nawerking met een gedeelde herinnering!

Groeten,
Geranne

Jory de Groot

Ik ben vrijwilliger bij Stichting Het Buitenhof, omdat ik de reizigers een topvakantie wil bezorgen: onbezorgd en ontspannen, maar ook vol avontuur en plezier. En als ik zie dat "mijn" reizigers genieten, dan geniet ik daar volop van mee. De reizen zijn voor mij vaak ontnuchterend, soms ontroerend en altijd ontzettend vermakelijk. De laatste avond van onze vakantie was het karaokeavond. "Mijn" reizigers hebben de camping op zijn kop gezet! Vol trots en met tranen in mijn ogen van het lachen én van ontroering heb ik toegekeken. Tot ik zelf ook aan de beurt was: met alle reizigers en begeleiders in polonaise over het podium. Een waardige afsluiting van een fantastische vakantie!

Groeten,
Jory

Gerben Bosma

'Ik vind het leuk om mensen te begeleiden omdat ze puur, eerlijk, onbevangen en gezellig zijn. Het plezier dat ik eraan beleef doet niet onder voor een reis die ik privé doe. Dat zegt toch wel wat hoe leuk ik dit vrijwilligerswerk vind! Ik hoop deze reizen nog veel te mogen doen.'

Groeten,
Gerben

Thea Bontenbal

Ik ben super trots dat ik vrijwilliger mag zijn bij Stichting Het Buitenhof. Ik vind het een hele grote eer om mensen met een beperking te mogen begeleiden tijdens hun vakanties. Ze zijn zo onbevangen, puur en heel snel tevreden met een aardig woord, een lief gebaar of een ander heel simpel klein iets. Het valt gewoon op hoe mooi hun dankbaarheid is en hoe zij dit tonen. Het voelt aan als een warme deken! Na een reis met hen kom ik lichamelijk heel moe thuis maar geestelijk helemaal opgeladen met positieve energie, door al die lieve warme mensen om mij heen. Ik hoop dat ik nog heel lang dit prachtige werk mag en kan blijven doen. Dan voel ik mij een heel rijk en gezegend persoon.

Groeten,
Thea