Ontstaan AutiTravel

Hoe is AutiTravel tot stand gekomen? Daarvoor gaan we even terug in de tijd.


Stichting Het Buitenhof is op 10 september 1976 opgericht vanuit de idealistische doelstelling reizen te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Onder de naam Buitenhof Reizen worden vakanties voor mensen met een verstandelijk beperking aangeboden. Sinds 2007 biedt onze stichting ook reizen aan voor mensen met een lichamelijke beperking en NAH (niet-aangeboren hersenletsel), uitgevoerd onder de naam van ons label MundoRado Reizen.


Stichting Vakanties Autisme (SVA) organiseerde sinds 2002 de vakanties voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). In 2009 werd Stichting Het Buitenhof operationeel verantwoordelijk voor het organiseren van vakanties voor SVA. Stichting Vakanties Autisme (SVA) werd geen onderdeel van Stichting Het Buitenhof, maar bleef een zelfstandige rechtsvorm die Stichting Het Buitenhof inhuurde voor het inkopen en organiseren van vakanties voor met name kinderen en jongeren met een stoornis in het autisme spectrum (ASS). Er werd een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Het aanbod: begeleide vakanties voor kinderen, jongeren en volwassen met autisme. De vakanties vonden voornamelijk binnen Nederland plaats.


In 2015 werd het besluit genomen een eigen label te introduceren, waarbij er meer aandacht was voor vakanties voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een stoornis in het autisme spectrum (ASS). Vanaf dat moment werd AutiTravel opgericht, met uitbreiding in het soort vakanties waarbij ook bestemmingen in het buitenland in het reisaanbod werd opgenomen.