Veelgestelde vragen - Overige vragen

Pinnen ter plaatse zal goedkoper zijn, zeker met een andere valuta. Begeleiding kan hierbij altijd assisteren indien gewenst. Mocht iemand vooraf willen wisselen dan is dit ook geen probleem. Ook bij gewone euro’s mag de keuze hierin zelf gemaakt worden. Het is wel goed om er op te letten dat je bankpas geschikt is voor geldopname in het buitenland.
 

In onze gids staat bij elke reis aangegeven of je voor de reis waar jij naar toe gaat een paspoort of ID-kaart nodig hebt. Ook kun je dit vinden op de website bij je reis onder ‘reisinfo’.
Let er wel op dat je legitimatiebewijs nog geldig is op het moment dat je je reis gaat maken. Ook geldt voor sommige landen dat je paspoort of ID-kaart 2 tot 6 maanden geldig moet zijn ná de terugreis. Als dit het geval is dan staat dat aangegeven op de website bij je reis en in de reisgids.
 

Als je een reis hebt geboekt waar vaccinaties worden geadviseerd, dan staat dit aangegeven op de site en in de reisgids. Een echt advies mogen wij niet geven, raadpleeg in dat geval de GGD of de huisarts.
 

Roken is toegestaan, doe dat alleen niet op de hotelkamers of in bijvoorbeeld restaurants. Volg ook altijd de regels en wetten van de accommodatie/land op en houd rekening met je omgeving en reisgenoten.
 

Kiezen voor AutiTravel betekent kiezen voor een vakantie die volledig verzorgd is. Nergens vind je een reis met zoveel inbegrepen in de prijs:

INBEGREPEN in de reissom:
• Alle overnachtingen
• Alle maaltijden
• Vervoer van de opstapplaats naar de bestemming v.v.
• Vervoer tijdens de vakantie (m.u.v. vliegreizen)
• Groepsgeld, bestaande uit:
  o Dagelijks een excursie, uitstapje of activiteit, inclusief entreegelden
  o Gezamenlijke consumpties
• Kosten voor Reisbegeleiding
• Reis-, bagage- en ongevallenverzekering “Comfort” van a.s.r.
(let op: eigen risico € 50,- per gebeurtenis)


NIET INBEGREPEN in de reissom:
• Persoonlijke uitgaven
• Extra consumpties
• Annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking indien je naar het buitenland reist (verplichte kosten)
• Reserveringskosten € 20,- per boeking (verplichte kosten)
• Zakgeld: Voor alle uitgaven van persoonlijke aard zoals souvenirs, extra drankjes, ansichtkaarten etc. adviseren wij je zakgeld mee te nemen, à € 20,00 per dag.


De gepubliceerde reissom is gebaseerd op de prijzen, heffingen en belastingen zoals deze bij de reisorganisator bekend waren ten tijde van publicatie en onder voorbehoud van kennelijke fouten en vergissingen.

Jazeker, hier houden we rekening mee. Je kunt dit aangeven bij jouw aanmelding. 

Bij boeking ben je akkoord gegaan met de reizigersinformatie & voorwaarden. Klik hier om de algemene reisvoorwaarden van AutiTravel te bekijken. De navolgende bepalingen zijn door Stichting Het Buitenhof, waarvan AutiTravel een onderdeel is, zelf vastgesteld en gelden in aanvulling op de ANVR Reizigersvoorwaarden. Meer informatie over reizen met de ANVR vindt je in de ANVR-brochure.

Vanaf 1983 betaalden consumenten bij het boeken van een vakantiereis een bijdrage. In 1999 was het fondsvermogen groot genoeg om ‘normale’ risico’s zonder bijdrage te dekken. De bijdrage van de consument was niet langer nodig. Door de bijdragen die de consument in de jaren 80 en 90 betaalde, kon iedereen daarna zorgeloos reizen zonder te hoeven betalen voor een garantie op de reis.

Helaas kregen wij in het voorjaar van 2020 te maken met een pandemie. Covid-19 raakte ons allemaal. De wereld ging op slot en de meeste reizen konden daardoor niet doorgaan. Het gevolg hiervan nu is dat o.a. het aantal faillissementen van reisorganisaties toenemen, SGR meer garanties heeft uitgegeven dan normaal (garantie op vouchers) en de financiële middelen van SGR niet onbeperkt zijn. Het is belangrijk dat óók in de toekomst de consument zorgeloos kan blijven reizen en dat eventuele leningen die de overheid verschaft terugbetaald kunnen worden. Bovendien moet een garantiefonds zoals SGR blijven bestaan om de consument te kunnen beschermen tegen faillissementsrisico’s. Daarom is het besluit genomen om de bijdrage van de consument weer tijdelijk in te voeren, zodat we net als in de jaren 80 en 90 ervoor kunnen zorgen dat de consument in de toekomst beschermt blijft bij faillissementen van reisorganisaties.

Aangesloten reisorganisaties gaan per persoon per boeking de bijdrage van €5,- in rekening brengen. Dit wordt verwerkt in de prijs van de reis of je ziet de bijdrage in je factuur en/of boekingsbevestiging. De bijdrage moet afgedragen worden, zodat je met garantie op reis kunt gaan.