Veelgestelde vragen - Tijdens de reis

Bij het boeken van je reis heb je ook een reisverzekering afgesloten. Zo kunnen we garanderen dat als er iets mocht gebeuren zoals heimwee of een onverwachte gebeurtenis waardoor het moeilijk is om nog te functioneren in de groep, wij een beroep kunnen doen op deze reisverzekering. Die hebben we afgesloten bij de Europeesche.
Indien de thuissituatie geen helpende hand kan bieden zorgt de Europeesche dat je op kosten van de verzekeraar naar huis gaat en dat er eventueel begeleiding geregeld wordt. Normaal gesproken valt dit niet onder een reisverzekering en moeten je dit zelf betalen. Zo zijn er nog meer afspraken gemaakt met de Europeesche die afwijken van andere reisverzekeringen.
 

Voor elke reis hebben we dit voor jou uitgebreid beschreven. Dit kun je vinden op de website. Kijk snel op de website bij je reis onder ‘activiteiten’. Hier hebben we beschreven wat je gaat doen. Voor de rondreizen hebben we zelfs van dag-tot-dag beschreven wat er op het programma staat. 

Voor noodgevallen en probleemsituaties is AutiTravel tijdens de reizen ook buiten kantoortijden (tussen 17 uur en 9 uur) te bereiken. AutiTravel is tijdens de reizen 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het volgende noodnummer: 06-54740963. Dit nummer is alleen voor zeer dringende noodgevallen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag! 

Het is mogelijk om tijdens jouw reis je medicijnen in beheer van AutiTravel te geven. In dat geval geef jij of je ouders/verzorgers toestemming aan onze vrijwilligers om de medicijnen in beheer te hebben dan wel toe te dienen. 

Als de vertraging langer dan 30 minuten is, dan belt de begeleiding jou of degene die jou wegbrengt op. Zij zullen dan aangeven hoelang de vertraging is en hoelang je nog moet wachten voordat je op vakantie mag!
Voor de terugreis geldt dat het thuisfront wordt gebeld als de vertraging langer dan 30 minuten is.