Veelgestelde vragen - Voor de reis

Dit verschilt per reis.
• Bij een kleine busreis 4 tot 3 weken voor vertrek
• Bij een vliegreis 10 tot 7 dagen voor vertrek
Bij je reispapieren vind je alle informatie die je nodig hebt ter voorbereiding van je reis. Zoals een paklijst, thuisblijvers informatie, op- en afstaptijden en vluchttijden. Ook ontvang je een kennismakingsbrief van de begeleiders die met jou meegaan op reis.

Na de reservering van jouw vakantie ontvang je een boekingsbevestiging/ factuur en informatie over de aanbetaling en restantbetaling:
• De aanbetaling dien je binnen 7 dagen te voldoen.
• De restantbetaling dient uiterlijk 6 weken voor het begin van de vakantie te worden voldaan.
Boek je een reis die binnen 6 weken vertrekt, dan dien je bij boeking het gehele bedrag in een keer te voldoen.
Vermeld bij de betaling altijd het kenmerk dat op de factuur bij het bedrag staat aangegeven.
 

Er is meer informatie beschikbaar over de opstapplaats zoals bijvoorbeeld haal-/breng details, parkeergelegenheid etc.  Hieronder vind de informatie over de opstapplaatsen die wij hebben. Uiteraard staat de opstapplaats ook per reis vermeld.

Breda - Mc Donald's Hazeldonk-West
Maarssen - Voorzijde Station NS

De definitieve opstapplaats- en tijd staan vermeld in de reisbescheiden welke je ongeveer 3 tot 4 weken voor vertrek ontvangt.
 

Er is géén assistentie aanwezig op de op- en uitstapplaatsen. De chauffeur is de begeleider.  

Aankomsttijden vermelden we altijd bij de reispapieren die je afhankelijk van je reis minimaal een week van tevoren ontvangt.
 

Wij zetten vluchttijden zodra ze bekend zijn zo snel mogelijk op de website. Heb jij een vliegvakantie geboekt? Kijk dan op de site bij je reis of ze er al op staan!
 

Uiteraard kunnen wij je helpen bij het boeken van een taxi. Dit kan bij onze partner Munckhof Taxivervoer. Je kunt tot 10 dagen voor vertrek een taxi bij boeken. Wij maken gebruik van onze partner Munckhof Taxivervoer, klik hier voor meer informatie. De taxi belt twee á drie dagen voor vertrek. Ze maken de planning heel kort van te voren en kunnen daarom pas twee á drie dagen voor vertrek duidelijkheid geven. Klik hier voor meer informatie.

Bij de reispapieren ontvang je een paklijst voor je koffer. Dan krijg je een idee wat je mee kunt nemen als je op reis gaat. Maar zelf kun je ook al nagaan naar wat voor bestemming je gaat. Ga je naar een warm land? Neem dan bijvoorbeeld een korte broek mee.
Als je een vliegvakantie boekt hou er dan wel rekening mee dat er een maximum zit aan het aantal kilo’s dat je mee mag nemen in het vliegtuig. Vaak is dit 20 kg voor je reisbagage. Daarom is het handig om wat ruimte over te houden zodat je niet over het maximum aantal kilo’s gaat. Je wilt natuurlijk ook nog een leuke souvenir meenemen als aandenken!
De handbagage moet vaak ook aan bepaalde afmetingen voldoen. Dit staat vermeld in je reispapieren.
 

Al onze reizen worden begeleid door vrijwilligers. Wij hebben een grote groep vol met enthousiaste vrijwilligers, die een groot hart hebben en met heel veel plezier ervoor zorgen dat jij een fantastische reis hebt.

Jaarlijks organiseren wij voor deze vrijwilligers trainingen om ervoor te zorgen dat zij alle kennis in huis hebben om jou te helpen.

In jouw reispapieren komt een kennismakingsbrief van de begeleiders die mee gaan op jouw reis, zodat je alvast een idee hebt wie er mee gaan met jou.

Wij begrijpen dat een vakantie spannend kan zijn en dat je nieuwsgierig bent met wie je op vakantie gaat.
Daarom is er ongeveer 1 maand voor je vertrekt op dinsdagavond een online kennismakingsbijeenkomst. Zo leer je de reisbegeleiding kennen, maar ook je reisgenoten en krijg je meer informatie over de reis. Laat de voorpret maar beginnen! 

Voor sommige reizen heb je een visum nodig. Dit staat aangegeven bij de reis op de website en in onze vakantiegids. Je dient dit visum zelf aan te vragen. Lukt niet dit? Je kan altijd contact opnemen met info@autitravel.nl of 0182 - 587 053

In Nederland ben je verplicht om een ziektekostenverzekering te hebben. Deze is ook geldig in het buitenland. Neem wel een verzekeringspasje mee als je op vakantie gaat. Dat maakt de administratieve afhandeling veel eenvoudiger mocht je onverhoopt toch in het ziekenhuis belanden. Mocht dit gebeuren dan is er ook altijd begeleiding bij aanwezig om alles in goede banen te leiden.
 

Naast het verstrekken van een actuele medicijnlijst aan AutiTravel is het als je naar het buitenland reist ook van belang om een Europees medisch paspoort mee te nemen. Het Europees medisch paspoort is te verkrijgen bij de huisarts, je medisch specialist, de GGD of de apotheek, en is handig als je in het buitenland bent en acuut medicatie nodig hebt.

Opiumwet
Mocht je medicatie hebben die onder de Opiumwet valt, zoals morfine, medicinale cannabis of sommige medicijnen tegen ADHD vraag dan een Schengenverklaring aan.
Informatie en de Schengenverklaring zelf zijn te verkrijgen bij het CAK. De verklaring dient door jou als patiënt en je (huis)arts te worden ingevuld en opgestuurd naar het CAK, die het document waarmerkt en retourneert. Houd er rekening mee dat dit enkele weken kan duren, dus wees er op tijd bij.

• Niet-Schengenland
Reizigers die medicatie gebruiken die onder de Opiumwet vallen en buiten het schengengebied reizen hebben een verklaring nodig van de ambassade van dat land. Vraag dit ruim van te voren aan.
 

De leukste vakantiefoto’s gebruiken we in onze brochure, op onze website en op Facebook. Dankzij deze sfeerbeelden heb je een goed beeld gekregen van onze vakanties, onze deelnemers en onze organisatie. Misschien hebben deze foto’s je wel zó enthousiast gemaakt dat je hierdoor AutiTravel een vakantie hebt geboekt. Ook ontvang je na afloop van jouw vakantie een reisverslag met de mooiste foto’s; leuk om aan jouw familie en vrienden te laten zien! Door akkoord te gaan met de reizigersvoorwaarden geef je toestemming om beeldmateriaal te gebruiken voor de website, de brochure en overige promotiedoeleinden. Heb hier bezwaar tegen, geef het bij ons aan via info@autitravel.nl of bel naar 0182 - 587 053