Medicijn- en zakgeldbeheer

Op alle vakanties gaan vrijwilligers mee als begeleiding. Zij kunnen je helpen bij praktische zaken zoals medicijn- en zakgeldbeheer.
Op het aanmeldingsformulier word je hiernaar gevraagd.
 
Medicijnbeheer
Veel van onze reizigers gebruiken medicijnen. Jij misschien ook. In dat geval is het van groot belang dat je ons een actuele medicijnlijst verstrekt. We willen graag van je weten of jij jouw medicijnen in eigen beheer hebt. Inname is dan zelfstandig en op eigen risico. Maar het kan ook zijn dat je hulp nodig hebt. Het is ook mogelijk om tijdens jouw reis je medicijnen in beheer van AutiTravel te geven. In dat geval geef jij of je ouders/verzorgers toestemming aan onze vrijwilligers om de medicijnen in beheer te hebben cq. toe te dienen.
 
Insuline gebruik
Indien je insuline gebruikt, zijn er verschillende varianten:
-Er moet door de begeleiding insuline toegediend worden met een insulinepen.
-Je dient zelf insuline toe, maar hebt hierbij wel toezicht nodig.
-Je dient zelf insuline toe en hebt hierbij geen toezicht nodig.
 
We wijzen jou erop dat niet alle vrijwilligers een medische achtergrond hebben. Wanneer je insuline gebruikt zullen we hier vakbekwame vrijwilligers op indelen. Dit zijn vrijwilligers die gecertificeerd zijn, maar niet altijd BIG geregistreerd.
 
Zakgeldbeheer
Op vakantie gaan kost geld. Voordat je op reis gaat is er natuurlijk al het e.e.a. aan betalingen gedaan maar je persoonlijke uitgaves (zoals consumpties, souvenirs of het versturen van een paar kaartjes naar familie en vrienden) zijn niet inbegrepen. Daar heb je zakgeld voor nodig. Wij adviseren je om €20,00 per dag aan te houden. Sommige reizigers houden hun zakgeld in eigen beheer, voor anderen geldt dat zij hulp nodig hebben. In dat geval wordt het zakgeld aan het begin van de vakantie ingeleverd bij de begeleiding. De begeleiding geeft je dan iedere dag (of een aantal keren per week) een envelop met jouw zakgeld. Mocht je hulp nodig hebben bij het zakgeldbeheer dan verzoeken wij je om het zakgeld verdeeld over enveloppen mee te nemen. Het voordeel is dat het geld dan mooi verspreid wordt over de vakantie én je kunt het geld niet kwijtraken. Wél zo veilig.