Surfen in Noordwijk aan zee

8-daagse Vakantie - Noordwijk - Nederland

Niveau 18 jr en > hoog niveau
Niveau 18 jr en > hoog niveau
Hotel
Hotel
Kleine Bus
Kleine Bus

Reissom vanaf 1.489,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 16-09-2024

Deze groep bestaat voorlopig uit 3 personen (1 mannen en 2 vrouwen), met een leeftijd tussen de 25 en 33 jaar.

16-09-2024 (Beschikbaar)

Extra opties

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

Hulp nodig bij boeken?

x

Wil je hulp van onze medewerkers bij het invullen van jouw boekingsformulier? Vul hier dan jouw gegevens in, dan bellen we jou binnen 1 werkdag terug.

Omschrijving

Waarom deze vakantie

 • Surflessen inclusief

 • Gevarieerd programma

 • Verblijf in comfortabel hotel 

 • Online kennismakingsbijeenkomst

Surfen in Noordwijk aan zee

Gelegen in de bollenstreek vinden we Noordwijk aan zee. Deze relaxte beach town staat bekend om zijn lange strand en is een populaire plek om te surfen en kitesurfen. Aan de strandboulevard liggen talloze hotels, cafés en restaurants. Op het strand zijn het de paviljoens die voor de gezelligheid en sfeer zorgen.

De vakantie staat in het teken van surfen. In de ochtend krijgen we surfles van een gecertificeerde instructeur. 's Middags staat er een andere activiteit op het programma of hebben we ruimte iets voor onszelf te doen. Lees snel verder voor het volledige programma!

NB: Voor deze reis moet je over een zwemdiploma beschikken!


Verblijf

Two Brothers 

Two Brothers Noordwijk Beach is een uniek 4-sterren hotel welke direct is gelegen aan de boulevard van Noordwijk aan zee. De naam 'Two Brothers' verwijst naar de twee zonen van eigenaren Jan en Evelien. Het autisme van de broers is de inspiratie geweest om iets te doen voor anders begaafde jongeren met een normale intelligentie. Dit wordt gedaan door werkplekken te creëren op verschillende afdelingen in het hotel. Er wordt ook rekening gehouden met gasten die binnen deze groep vallen. Denk hierbij aan reserveren van het zwembad, rustig dineren en overnachten. Ook staan milieu en natuur hoog in het vaandel. Het hotel is in het bezit van een Green Key. 

Kamers
we verblijven in tweepersoonskamers aan de landzijde van het hotel. De kamers zijn ongeveer 16m2 groot en beschikken over comfortabele aparte bedden welke tegen elkaar aan staan. Er staat nog een klein bureau met stoel. De badkamer bestaat uit een douche met toilet. De deur van de douche is van mat glas. Er is een föhn aanwezig. 

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een zwembad met stoomcabine, heeft een receptie en een restaurant waar we ontbijten en dineren. Er is gratis WIFI aanwezig.Activiteiten

Programma van dag tot dag

Dag 1: Vertrek vanuit Maarssen
We ontmoeten elkaar in Maarssen vandaag en rijden naar Noordwijk. Je kunt er ook voor kiezen rechtstreeks naar de accommodatie te komen. Eenmaal aangekomen, nemen we de tijd om ons te installeren in de kamers. 's Avonds genieten we van een heerlijk diner in het restaurant.

Dag 2: Surfen en strandjutten
Vandaag hebben we onze eerste surfles. Tijdens de twee uur durende les leren we de basis van het surfen. We gaan het hebben over veiligheid, komen meer te weten over de materialen en leren de basistechnieken op het strand en in het water. Na de les is het tijd voor een welverdienden lunch. In de middag dragen we een steentje bij aan een schoon strand. Bij een van paviljoens die deelnemen aan het project van de Grondstofjutters halen we een tas en rapen al het afval van het strand. Wanneer de tas gevuld is, leveren we deze weer in en krijgen we een kop koffie of thee met gebak als dank.

Dag 3: Surfen en Museum of Comic Arts
De ochtend beginnen we met een surfles van twee uur. De focus ligt op het verbeteren van technieken in het water. Denk hierbij aan het peddelen, opstaan en balans houden. Ook vandaag zal de lunch er goed in gaan na de intensieve les. In de middag brengen we een bezoek aan het Museum of Comic Arts. Het is het eerste Nederlandse stripmuseum dat volledig gewijd is aan alle aspecten van de negende kunst. Originele tekeningen rechtstreeks van de tafel van de tekenaar laten zien hoe strips gemaakt worden en waarom ze over de hele wereld geliefd zijn. De wisselende tentoonstellingen zijn telkens weer een must-see voor stripliefhebbers.

Dag 4: Surfen en vrije middag
We beginnen de ochtend weer met een twee uur durende surfles. Vandaag gaan we in op gevorderde technieken en komt de juiste golfkeuze aan bod. De instructeur geeft je persoonlijke feedback en aanwijzingen. De middag is ter vrije besteding. De surfschool biedt de mogelijkheid een sup te huren of je kunt ervoor kiezen om het rustig aan te doen na de intensieve surfles.

Dag 5: Surfen en Amsterdamse waterleidingduinen
Vanochtend springen we ook weer op de surfplank. De basis hebben we onder de knie dus we gaan verder met de geavanceerde technieken zoals het lezen van de golven en het verbeteren van de surfstijl. Net de vorige dag, geeft de instructeur je persoonlijke feedback en aanwijzingen. Focus tijdens deze les ligt op het verhogen van de zelfstandigheid in het water. In de middag rijden we naar het natuurgebied de Amsterdamse waterleidingduinen. Een duingebied dat haar naam dankt aan de drinkwatervoorziening van Amsterdam. We maken een wandeling door de prachtige omgeving. Het gebied staat bekend om zijn grote populatie damherten. Daarnaast komen er ook veel vossen, wilde konijnen, bunzings, egels, reeën en tal van volgels voor in het gebied. Wie weet wat we tegenkomen.

Dag 6: Surfen en Space Expo
De laatste surfles staat net als de vorige dag in het teken van het verbeteren van je surftechnieken. Na deze les mag je jezelf een gevorderde surfer noemen! In de middag brengen we een bezoek aan het Space Expo museum. Hét ruimtevaart museum van Nederland. Van het ontwerpen en bouwen van ruimtemissies op aarde tot de lancering naar de ruimte. Alles komt aan bod.

Dag 7: Vrije ochtend en middagprogramma in overleg met elkaar
Vandaag staat er geen surfles op het programma maar wie wil kan ervoor kiezen om zelf nog wat te oefenen. Natuurlijk is het ook mogelijk om uit te slapen of iets anders te doen. In overleg met elkaar vullen we de laatste middag in. De stad Leiden is in de buurt waar we een stadswandeling kunnen doen. We kunnen er ook voor kiezen in Noordwijk te blijven en nog te genieten van het strand of de vele andere opties die deze beach town biedt.

Dag 8: Vertrek
Helaas zit de vakantie er weer op. Na het ontbijt stappen we in het busje en rijden we weer naar Maarssen. We gaan naar huis met mooie herinneringen én als gevorderde surfer!

De volgorde van het programma zoals hierboven beschreven kan wegens organisatorische redenen afwijken en is onder voorbehoud van wijzigingen. 
Reissom

Vertrekdatum: 16-09-2024

 • Noordwijk: 1.477,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Nederland: 11,36

Inbegrepen in de reissom

 • Vervoer vanaf de opstapplaats naar de bestemming v.v.
 • 7 hotel overnachtingen o.b.v. halfpension
 • 6x lunch
 • Gezamenlijke consumpties
 • 5 surflessen incl. materiaal
 • Overige excursies volgens programma
 • Kosten voor Reisbegeleiding
 • Reis-, bagage- en ongevallenverzekering “Comfort” van a.s.r. Verzekeringen (Let op: Eigen risico)

Niet inbegrepen in de reissom

 • Persoonlijke uitgaven
 • Extra consumpties en facultatieve uitstapjes
 • Extra surflessen of materiaalhuur buiten de genoemde lessen om
 • Reserveringskosten €20 per boeking
 • Consumentenbijdrage SGR €5 per persoon
 • Annuleringsverzekering

Taxiservice

Taxiservice van en naar de opstapplaats is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Manieren van betalen

De kosten van onze vakanties zijn hoger dan die van de "reguliere " vakantieganger. De meerkosten worden veroorzaakt door de intensieve begeleiding op onze reizen. Voor reizigers die langdurige zorg genieten bestaat er een mogelijkheid om een deel van deze kosten vergoed te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden.Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 6
 • Max. aantal reizigers: 6
 • Max. aantal begeleiders: 2

Opstapplaatsen

 • Ik ga rechtstreeks naar de accommodatie
 • Maarssen - Voorzijde Station NS

Vervoer

 • We reizen met een elektrisch 9-persoonsbusjes.

Bijzonderheden

 • Zorg voor een geldig paspoort of Europese ID kaart.
 • Surfplank en wetsuit zijn inbegrepen tijdens de surflessen. Je dient enkel zwemkleding en een handdoek mee te nemen.
 • Het betreft een privé cursus de groep. De lessen worden gegeven door een ASI gecertificeerde surf instructeur.
 • Voor €25,- kun je op dag 7 een surfplank en wetsuit huren. Dit kun je ter plaatse regelen met de surfschool.

Reiscategorie Hoog Niveau

Deze vakantie is geschikt voor deelnemers met autisme van 18 jaar en ouder, met een hoog niveau. Een deelnemer aan deze vakantie:

 • Woont onder (ambulante) begeleiding of zelfstandig
 • Heeft een goede lichamelijke gesteldheid
 • Is zelfstandig, kan zichzelf wassen en aankleden.
 • Kan verbaal communiceren
 • Kan meedenken over het programma en evt. meewerken aan corvee
 • Kan functioneren in een groep en is (deels) in staat om zichzelf te vermaken

Begeleiding

Bij onze vakanties staat het gezamenlijk vakantie vieren voorop, maar met ruime aandacht voor de individuele behoefte. Daarom gaat er op deze vakantie 1 begeleider mee per 2 deelnemers.

Kennismakingsbijeenkomst

Voorafgaand aan jouw vakantie organiseren wij een online kennismakingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kun je alvast kennismaken met de begeleiding en andere deelnemers.

De coördinator van de vakantie geeft je alvast meer informatie over de vakantie. Ben je nog niet eerder met AutiTravel op vakantie geweest, dan heb je ook een kennismakingsgesprek met de coördinator. Ben je eerder met ons op vakantie geweest, maar wil je toch graag een gesprek met de coördinator dan kun je dit aangeven bij aanmelding voor de bijeenkomst.Foto's

 • Noordwijk - Surfer - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
 • Noordwijk - Schelpen in zand - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
 • Noordwijk - Voorbeeld kamer landzijde Two Brothers - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
 • Noordwijk - Voorbeeld badkamer landzijde Two Brothers - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
 • Noordwijk - Duinen - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme
 • Noordwijk - Slippers in het zand - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme

Vertrekdata:

 • 16-09-2024 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Noordwijk - Surfer - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autismeNoordwijk - Schelpen in zand - Autitravel begeleide vakanties voor mensen met autisme