Lapland

6-daagse vliegvakantie - Taivalkoski - Finland

Niveau 18 jr en > hoog niveau
Niveau 18 jr en > hoog niveau
Hotel
Hotel
Vliegreis
Vliegreis

Reissom vanaf 2.287,-

Groepsamenstelling

Uitgebreide kostenoverzicht kies "bereken jouw prijs"

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 14-12-2019

Deze groep bestaat voorlopig uit 6 personen (2 mannen en 4 vrouwen), met een leeftijd tussen de 19 en 37 jaar.

Omschrijving

In het noorden van Finland vind je de laatste ongerepte natuurgebieden van Europa. De uitgestrekte bossen, bergen en talloze bevroren meren zijn dan bedekt met een dikke laag sneeuw. Laat je in Finland betoveren door sneeuw en ijs tijdens een fantastische vakantie in Lapland, met activiteiten zoals een huskysafari of ijsvissen. En als we geluk hebben zien we ook het Noorderlicht!


De Reis

We ontmoeten elkaar op de luchthaven van Schiphol. Vanaf Schiphol vlieg je via Helsinki, naar de luchthaven in Finland. Vanaf de luchthaven word je naar Hotel Herkko gebracht, de afstand vanaf Kuusamo is ongeveer 60 kilometer en de transfer duurt ca. 1 uur.

Verblijf

Hotel Herkko

Het voormalige handelsdorp Taivalkoski ligt in midden Finland in de provincie Ostrabotnia, aan de poort naar Lapland. Je verblijft aan de rand van het dorp Taivalkoski, in hotel Herkko. In Taivalkoski zijn twee kleine supermarktjes. Vanuit het hotel is het ongeveer 20 minuten lopen. Het hotel ligt vlak bij een klein alpineskicentrum en een netwerk aan langlaufloipes en sneeuwscootersporen. Vanaf de voordeur kun je direct de natuur in voor een actieve dag. In het restaurant met open haard en gezellig zitje wordt elke avond de maaltijd geserveerd of er staat een buffet voor je klaar. Daarnaast is er de hele dag gratis thee, koffie en water te verkrijgen in het restaurant. In de lobby is een kleine bar, waar je een drankje kunt bestellen. In de weekenden is er vaak live muziek. Toegang tot het zwembad en de sauna's is inclusief je verblijf. Ook is er de mogelijkheid om tegen betaling een sauna en jacuzzi privé af te huren. Wifi is beschikbaar in de lobby en in de hotelkamers (gratis).

Het hotel heeft 30 eenvoudige tweepersoonskamers, die voorzien zijn van een douche en toilet, tv, 2 aparte bedden, slaapbank, telefoon en droogkast. Enkele kamers hebben een klein keukenblok. Sneeuwschoenen, langlaufski's en sledes zijn gratis te gebruiken tijdens je verblijf. In hotel Herkko kun je met je pinpas betalen, maar ook met creditcards van Mastercard en Visa. Contant geld pinnen en opnemen kan in het dorp op zo'n 1,5 kilometer afstand.

Activiteiten

Deze vakantie staat in het teken van avontuur en fantastische activiteiten. We geven je een dag tot dag programma weer (onder voorbehoud van wijzigingen).

Dag 1: Vandaag vertrekken we vanuit Amsterdam naar Finland (overstap Helsinki).
Met een transfer worden we naar onze accommodatie gebracht. Nadat we een beetje bij gekomen zijn van de reis zullen we gezamenlijk dineren in het hotel.


Dag 2: Je neemt plaats in de sledes en de sneeuwscooter zal de sledes trekken. We maken een geweldige tocht van ca. 40 km. We komen uit bij een meer en gaan leren om te ijsvissen. Hier wordt ook de lunch genuttigd. Onderweg wordt er regelmatig gestopt. Als je weer terug bent in het hotel is de sauna warm gestookt. Dit zal elke dag het geval zijn.


Dag 3: Vandaag is overdag ter vrije besteding. We kunnen gaan zwemmen in het zwembad of de omgeving al wandelend een beetje verder verkennen. Na het diner vertrek je voor een schitterende sneeuwschoenwandeltocht in de omgeving van Taivalvaara, op zoek naar het Noorderlicht. Je zult het niet koud krijgen want de route gaat door heuvelachtig terrein met bovendien mooie uitzichten onderweg. De lokale gids vertelt verhalen over de Finse bossen en de sporen van dieren in de sneeuw.


Dag 4: Een bezoek aan de rendierboerderij hoort bij Finland. Je krijgt informatie over het leven van de rendieren en rendierhouders. Een interessante en leerzame ochtend, die afgesloten wordt met een warme kop koffie of thee bij een kampvuur bij de boerderij. Tegen lunchtijd ben je weer terug bij het hotel en wordt er in het hotel geluncht. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht doorbrengen. Bij het hotel staan altijd sneeuwschoenen, langlaufski's en stepsledes klaar, zodat je zelf een tochtje kunt maken. Vlakbij het hotel zijn skipistes waar je eenvoudige afdalingen kunt maken. Uitrusting en skipassen kun je bij het hotel huren en regelen.


Dag 5: Na het ontbijt word je naar de huskyfarm gebracht, waar je de sledehonden ontmoet. Na informatie over de honden en instructies betreffende het besturen van een slede, maken we met twee personen per slede een schitterende tocht van 15-25 km door het prachtige bosrijke en heuvelachtige landschap. Eén persoon is de musher en staat achterop de slede en de andere persoon zit in de slede. Onderweg kunnen de musher en de passagier van plaats wisselen.


Dag 6: Na het ontbijt vertrek en vervoer naar het vliegveld en terugkeer naar Amsterdam.


N.B. De volgorde van het programma kan veranderen.

Reissom

Vertrekdatum: 14-12-2019

 • Lapland: 2.272,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 14,52

Inbegrepen in de reissom:

• Alle overnachtingen en maaltijden
• Retourvlucht Amsterdam Kuusamo
• Kosten voor Reisbegeleiding
• Genoemde excursies
• Thermo-overall, schoenen, handschoenen en muts tijdens de safari’s en verzekering van de sneeuwscooter
• Engelssprekende gids tijdens de safari’s
• Reis-, bagage- en ongevallenverzekering “Comfort” van Europeesche Verzekeringen (Let op: Eigen risico)

Niet inbegrepen in de reissom:

• Persoonlijke uitgaven
• Consumpties en facultatieve uitstapjes
• Reserveringskosten á €20,00
• Bijdrage Calamiteitenfonds á €2,50
• Annuleringsverzekering

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 6
 • Max. aantal reizigers: 6
 • Max. aantal begeleiders: 2

Opstapplaatsen

 • Schiphol

Reisdocumenten: Geldig paspoort


Reiscategorie Hoog Niveau

Deze vakantie is geschikt voor deelnemers met autisme van 18 jaar en ouder, met een hoog niveau. Een deelnemer aan deze vakantie:
• Woont onder (ambulante) begeleiding of zelfstandig
• Heeft een goede lichamelijke gesteldheid
• Is zelfstandig, kan zichzelf wassen en aankleden.
• Kan verbaal communiceren
• Kan meedenken over het programma en evt. meewerken aan corvee
• Kan functioneren in een groep en is (deels) in staat om zichzelf te vermaken


Begeleiding

Bij onze vakanties staat het gezamenlijk vakantie vieren voorop, maar met ruime aandacht voor de individuele behoefte. Daarom gaat er op deze vakantie 1 begeleider mee per 3 deelnemers.


Kennismakingsbijeenkomst

Voorafgaand aan jouw vakantie organiseren wij een kennismakingsbijeenkomst op zaterdag 4 mei 2019 in Gouda. Hier kun je alvast kennismaken met de begeleiding en andere deelnemers. De coördinator van de vakantie geeft je alvast meer informatie over de vakantie. Ben je nog niet eerder met AutiTravel op vakantie geweest, dan heb je ook een kennismakingsgesprek met de coördinator. Ben je eerder met ons op vakantie geweest, maar wil je toch graag een gesprek met de coördinator dan kun je dit aangeven bij aanmelding voor de bijeenkomst. De uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst volgt in april.

Foto's

 • lapland scooter
 • lapland acco
 • lapland eland
 • lapland huskies
 • Lapland 02

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 14-12-2019 (Vol)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
lapland scooterlapland acco