Het Coronavirus - Hoe gaan wij hiermee om?

--UPDATE 17 november 2020-


Richtlijn Aangepaste Vakanties
In samenwerking met de Vereniging Gehandicaptenraad Nederland, de belangenvereniging Ieder(in), de ANVR én het RIVM hebben wij een richtlijn opgesteld om een aantal vakanties te kunnen uitvoeren in Nederland. Bekijk hier de richtlijnen.
 

Stichting Het Buitenhof annuleert alle reizen naar het buitenland in 2020

Met pijn in ons hart hebben wij namelijk besloten alle reizen naar het buitenland met vertrek in 2020 te annuleren. Graag willen wij je uitleggen waarom wij dit besluit hebben genomen.

Ook al zijn grenzen weer geopend en is reizen naar het buitenland weer mogelijk, dit geldt voornamelijk voor kleine groepjes zoals gezinnen, echtparen en vrienden. Voor grotere groepen mensen is reizen minder gemakkelijk, omdat veel landen nog strenge(re) voorwaarden hanteren voor het houden van afstand, het dragen van mondkapjes en regels met betrekking tot quarantaine. Dit alles maakt dat het vakantiegevoel minder plezierig is en de gezondheidsrisico’s groter worden.

Wij wensen al onze reizigers een zorgeloze, ontspannen en veilige vakantie toe. Omdat veiligheid van onze reizigers (én onze vrijwilligers) en onbezorgd vakantie vieren bij ons voorop staat, maar we het risico op dit moment nog te groot vinden, zullen reizen naar het buitenland de komende periode nog niet doorgaan. In de huidige omstandigheden kunnen onze reizigers niet langer genieten van hun geboekte reis en komen zij ook steeds vaker het land van hun vakantie niet meer in. Daarbij geldt tevens dat de Richtlijn Aangepaste Vakanties alleen geldt voor reisbestemmingen in Nederland.

AutiTravel annuleert alle vakanties met vertrek november en december 2020
Als gevolg van de aangescherpte maatregelen om verspreiding van het Covid-19-virus te beperken, hebben wij helaas moeten besluiten alle vakanties met vertrek in november en december 2020 te annuleren.
 

Stichting Het Buitenhof organiseert vakanties in Nederland

Vanaf 1 december zullen een aantal vakanties met bestemming in Nederland uitgevoerd worden. Om je goed voor te bereiden op jouw reis willen we je graag informeren over alle maatregelen die we met elkaar moeten nemen als gevolg van het COVID-19 virus. We willen immers graag dat je op een veilige manier kunt genieten van jouw vakantie! Lees hier de maatregelen die wij treffen.

 

TOP 5 - VEELGESTELDE VRAGEN


1. Groepsreizen in Coronatijd, hoe veilig is dat?
Wanneer je een groepsreis boekt ga je met een groep mensen op reis. Dat betekent dan ook dat wij als groep bij elkaar zijn en samen genieten van een mooie vakantie. Het betekent ook dat we ons niet altijd kunnen houden aan de 1,5 meter richtlijn. Denk hier bijvoorbeeld aan bij het rijden in minibusjes/touringcars, excursies en indeling aan eettafels en slaapkamers. Daarom is het ook zo belangrijk om voor vertrek je gezondheid te controleren (dit noemen we triage) en bij enige twijfel ons te informeren. Daarnaast dragen we onze mondkapjes onze minibusjes en touringcars. Tijdens de vakantie leven we in onze eigen Buitenhof-Bubbel: we blijven als groep bij elkaar en vermijden zo veel mogelijk contacten met mensen buiten onze groep. Vanzelfsprekend houden we hier de 1,5 meter richtlijn aan en dragen onze mondkapjes op locaties waar veel mensen zijn en waar dit straat voorgeschreven (winkels, openbaar vervoer, etc). 

2. Hoe zorgen we samen voor een veilige Buitenhof Bubbel?
Samen met de RIVM en de ANVR hebben wij richtlijnen opgesteld om op een verantwoorde manier groepsreizen tijdens Coronatijd te kunnen uitvoeren. Vanzelfsprekend houden we ons aan deze richtlijnen en proberen we zo min mogelijk contact te hebben met mensen buiten onze eigen groep. Binnen onze groep, onze zogenaamde Buitenhof Bubbel, nemen wij een aantal voorzorgsmaatregelen, denk bijvoorbeeld aan:

 • Kort vóór vertrek zullen wij contact met je opnemen om te vragen naar jouw gezondheid (triage). Daarnaast vragen wij je ook om een schriftelijke gezondheidsverklaring. Wanneer naar aanleiding van deze triage twijfels ontstaan, zullen we dit met je bespreken. We doen er alles aan om jou, jouw medereizigers én onze vrijwilligers een veilige vakantieomgeving te bieden.

 • Voordat je in onze minibus of touringcar stapt, ontsmetten we eerst onze handen en doen ons mondkapje voor. In de bus dragen we dit mondkapje en zo zorgen we er samen voor dat we zo veilig mogelijk op pad kunnen gaan. 
   
 • We volgen natuurlijk de richtlijnen op gebied van dragen van mondkapjes in openbare ruimtes, winkels, musea, etc. Samen zorgen we goed voor elkaar.

 • In onze hotels en groepsaccommodaties blijven wij als groep bij elkaar en maken gebruik van vaste zitplaatsen aan kleine tafels. Zo houden we afstand, maar blijft het toch gezellig!

 • Wanneer we in bungalows van Landal of CenterParcs verblijven is het niet altijd mogelijk om op 1,5 meter afstand tot elkaar te blijven. Hier letten we daarom extra op de hygiënische maatregelen, zoals regelmatig handen wassen, het luchten van de bungalow, zorgen voor een vaste tafelindeling, etc.

 • In de slaapkamers zorgen wij ervoor dat bedden uit elkaar geschoven kunnen worden.

 • Tijdens Groep-in-Groep-reizen reizen we als groepje binnen een grotere groep met reizigers van De Jong Intra Vakanties. Tijdens deze reis is er in mindere mate sprake van een Buitenhof Bubbel. Immers, we hebben hier wel contact met andere gasten. Tijdens deze vakanties zij wij extra alert op het gebruik van mondkapjes, handgel en vaste zitplaatsen in de touringcar.


3. Moet ik een mondkapje dragen?
Het antwoord hierop is “ja”: Het dringende advies van onze overheid is om in de publieke binnenruimte een mondkapje te dragen; dit geldt voor iedereen. Er zijn echter wel uitzonderingen: 

 • mensen die vanwege hun (zichtbare of onzichtbare) beperking of chronische ziekte niet in staat zijn een mondkapje te dragen of die daarvan ernstig ontregeld raken, zijn vrijgesteld.

 • mensen die spreken met of iemand assisteren die vanwege een auditieve beperking moeten kunnen liplezen of vanwege een verstandelijke of communicatieve beperking afhankelijk is van non-verbale visuele signalen zijn van het dringende advies uitgezonderd.

 • begeleiders van mensen met een beperking zijn ook uitgezonderd, wanneer de persoon met de beperking door de interactie/begeleiding door iemand met een mondkapje ernstig ontregeld raakt.


4. Wat is het huidige reisadvies?

Dit is afhankelijk per land, zelfs per regio en wijzigt regelmatig. Kijk voor de laatste update op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-op-vakantie-gaan/reizen-buitenland & https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-op-vakantie-gaan/op-vakantie-in-nederland


5. Is het verstandig om nu al een vakantie te boeken voor 2021?

Ja, dat is het zeker! Natuurlijk hebben we geen glazen bol en kunnen we de toekomst niet voorspellen, maar we kunnen je wel de volgende zekerheden bieden:

* Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans is dat jouw eerste keus vakantie nog beschikbaar is. Dit geldt met name voor de beperkte beschikbaarheid van bijvoorbeeld 1-persoonskamers of de mogelijkheid om hulpmiddelen mee te nemen. 

* Wanneer je een Corona-voucher hebt ontvangen als gevolg van de annulering van jouw vakantie in 2020, kan je dit voucher weer inwisselen bij boeking van een nieuwe vakantie. Hierdoor heb je jouw vakantie voor 2021 al (deels) betaald. 

* Zodra je een nieuwe vakantie boekt, valt deze boeking onder de garantie van SGR, Stichting Garantiefonds Reisgelden. Dat betekent dat je er altijd van verzekerd bent dat jouw (aan)betaling terugbetaald wordt indien wij in financieel zwaar weer terecht komen. Dit geldt dus ook wanneer je jouw Corona-voucher inwisselt bij boeking van een nieuwe reis: de waarde van dit voucher wordt dan de (aan)betaling op de nieuwe reis en is dus verzekerd! 

* Mocht het Corona-virus in 2021 reden zijn dat wij de reis niet kunnen uitvoeren, wordt de reis kosteloos geannuleerd. In deze situatie ontvang je jouw (aan)betaling terug.

* Omdat we zo wie zo niet weten hoe de toekomst eruit ziet adviseren wij je dringend om een Allrisk Annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt je mogelijkheden om jouw vakantie te annuleren om de onvoorziene reden (en buiten jouw schuld) die voor jou belangrijk is. Afhankelijk van de reden ontvang je 75-100% van de annuleringskosten terug. Let wel: annuleren als gevolg van Corona is niet altijd verzekerd: dit is afhankelijk van het moment van boeken en het reisadvies dat dan geldt voor het betreffende land. https://www.europeesche.nl/nieuws/coronavirus-update


Bekijk hier de veelgestelde vragen

Bekijk hier het protocol Corona Stichting Het Buitenhof
 

Meer informatie over het Coronavirus